Kategóriák: HírekSportTát

Bajnokok lettek a táti jégkorongosok

Magyar bajnok lett a Táti Tigrisek Jégkorong SE csapata, miután az OB IV/C rájátszásának döntőjében az oda- és visszavágón is legyőzték a DJK SE alakulatát – tudta meg a Hídlap.

A Táti Tigrisek az OB IV/C A-csoportjában szerepeltek a 2021/22-es kiírásban. Az alapszakasz során mindössze egy, a Zempléni Hiúzok elleni szezonnyitó bajnoki bizonyult szorosnak, a tátiak már 0:2-re vezettek, mire ellenfelük előbb kiegyenlített, majd 4:3-ra átvette a vezetést. A harmadik harmadban Misicák Dániel és Nyers László találataival sikerült fordítaniuk és 4:5-re húzták be a mérkőzést.

A többi játéknapon rendre gólparádét rendeztek, a Lizards B ellen 6:3-ra, a Jégoroszlánok ellen 0:12-re, a VIP Wizards A ellen 13:1-re, az ESMTK Jégkásák ellen 0:18-ra (!), míg az Óbudai Gepárdok ellen 11:3-ra győztek.

A remek forma a rájátszás során is kitartott, a negyeddöntőben az ESMTK Jégkockákat előbb 9:1-re, majd 0:16-ra ütötték ki. Az elődöntőben a Vip Wizards B következett, melyet 7:3-ra, illetve 1:6-ra múlták felül.

A fináléban a DJK SE várt rájuk. Az odavágón idegenbeli 1:2-es táti siker született, Dudás Bence és Köteles Szabolcs szerzett gólt. A visszavágón 4:3-ra győzött a Tát, akkor Simonka Gábor duplázott, továbbá Sátek Tibor Tamás, illetve Érsek László is eredményesnek bizonyult.

Forrás: hidlap.hu / jegkorongszovetseg.hu
Borítókép: Táti Tigrisek Jégkorong SE Facebook