Kategóriák: DorogHírekSport

Örök Mérlegen: Csákvár – Dorog

Újabb vereséget követően, az egyre kritikusabb helyzetbe kerülő dorogi csapat a kiesés elől menekülő Csákvár otthonába látogat, ahol garantáltan izzasztó összecsapás elé néz. A mérkőzés április 10-én, vasárnap 17 órakor veszi kezdetét a Tersztyánszky Ödön Sportközpontban.

Márcsak három mérkőzés maradt a Dorogi FC számára hazai környezetben az idei szezonban, de mindezidáig egyetlen egyszer sem sikerült győztesen elhagynia a pályát. Két döntetlen mellett valahányszor vereséget szenvedtek, akárcsak a legutóbbi hétközi fordulóban a Diósgyőr ellen. Igaz, ezúttal legalább a küzdőszellemre nem lehetett panasz és szó szerint az utolsó utáni pillanatban dőlt el a mérkőzés a vendégek javára. Bizonyos fokig balszerencsés módon kaptak ki, viszont tény, hogy a feljutásért küzdő borsodi alakulat a második félidőben kapuja elé szegezte a házigazdát. A Csákvár hasonlóan szoros mérkőzést játszva, éppen a diósgyőriek nagy ellenlábasának, a Szeged otthonában veszített ugyan úgy 1–0-ra. A gól büntetőből esett.

A Fejér megyei csapat nehéz, de nem reménytelen helyzetben nézhet a hátralévő fordulók elébe. Hazai pályán különösen harapnak és nem egyszer nagyszerű eredményeket értek el. Legyőzték a kiválóan szereplő Kecskemétet és kétszer is biztosan hozták a hatpontos összecsapásokat, előbb a Budafok, majd a III. Kerület ellen. Az óbudaiakra éppen a legutóbbi hazai meccsükön kiütéses, 5 : 1 arányú vereséget mértek. A két fél legutóbbi találkozóján a csákváriak simán nyertek 2–0-ra Dorogon, tavaly október 24-én. Ez volt a dorogiak első hazai pályán játszott mérkőzése a stadion felújítási munkálatait követően.

Ez lesz a két csapat 22. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddigi 21 találkozón 9 dorogi győzelem, 5 döntetlen, 7 vereség; 33 : 22-as gólaránnyal született.

Idegenbeli mérleg: 11 meccsen 5 győzelem, 3 döntetlen, 3 vereség; 22 : 10-es gólaránnyal.

A részletes mérlegről itt olvasható: Örök Mérlegen: Dorog – Csákvár

A legutóbbi Csákvár elleni mérkőzésen készült felvétel tavaly októberben (forrás: Nemzeti Sport)

Jelenleg a hazaiak jobb és egységesebb csapat képét mutatják, akik különösen otthon támadószellemben játszanak. Sokkal gólerősebb a csatársora, mint a dorogi. Gólarányuk is tízzel jobb, mint a piros-feketéké. Nagy motivációt jelent a vendéglátóknak, hogy győzelmük esetén megerősítenék pozíciójukat a kieső helyen állókkal szemben, egyben akár három előttük álló gárdát – közte a dorogit is – gyakorlatilag beérhetnének pontszámban. A mieink nem tudtak idén túllépni saját árnyékukon, ráadásul a Csákvár vendégeként nem igazán szerencsések. A közelmúlt során hetedik évadban csoporttársak, de ezen időszak alatt egyszer sem tudtak a Fejér megyeiek otthonában nyerni, ahol három döntetlen mellett, háromszor vesztesen távoztak. A Dorog 26 éve nem nyert Csákváron, de otthon is pontosan 3 éve, 2019 áprilisában tudtak utoljára győzni ellenük. Az előjelek alapján a kék-sárgák a mérkőzés esélyesei, viszont amennyiben folytatódik a dorogi vesszőfutás, úgy nagyon keserves bajnoki hajrá vár rájuk.

Szabó Gyula