Letartóztatták a dorogi rablópárost

Elrendelték annak a két férfinak a letartóztatását, akik egy dorogi üzletből alkoholt loptak, egy embert kiraboltak, valamint az utcán rongáltak.

A nyomozás adatai szerint az egyik gyanúsított 2022. március 28-án délután Tokodaltárón egy, az utcán parkoló személygépkocsi első szélvédőjét egy téglával betörte, ezzel 62.000 forint kárt okozott. A férfival szemben további gyanú is felmerült. A 18 éves fiú hasonló korú társával 2022. április 3-án az esti órákban Dorogon egy üzletből 15.235 forint értékű szeszesitalt, élelmiszert és energiaitalt tulajdonított el. Ezt követően a gyanúsítottak a szeszesitalból fogyasztottak, majd a gyalogos vasúti átjáróban összetalálkoztak a sértettel. A két fiatal emelt hangon cigarettát kért a sértettől, majd egyikük pénzt követelt tőle. A sértett közölte, hogy sem cigarettája, sem pénze nincs. Ezután az egyik gyanúsított egy határozott mozdulattal megpróbálta levenni a sértettről a sapkáját, de a sértett azt megfogta. Ezután a két gyanúsított közös erővel próbálta meg kitépni a sértett kezéből a sapkát, az egyikük megragadta a sértett nyakát és ököllel az arcán megütötte. Ennek hatására a sértett férfi az 1.400 forint értékű sapkát elengedte, amellyel az elkövetők a helyszínről elszaladtak.

A dorogi járőrök néhány órával korábban intézkedtek két fiatallal szemben, akik egy parkolóban verekedtek, autókat és táblákat rugdostak. A rendőrök előállították őket és rendzavarás miatt szabálysértési eljárást indítottak ellenük. A leírás alapján a rendőrök azonnal tudták, hogy ezt a két férfit kell keresniük, ezért elindultak a felkutatásukra. A dorogi rendőröknek mindössze 15 percre volt szükségük ahhoz, hogy elfogják a 18 éves P. Patrikot és a szintén 18 éves T. Csabát. A két férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol kihallgatták őket.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája az április 6-ai tárgyaláson egy hónapra elrendelte a két 18 éves férfinak a letartóztatását, akik ellen rablás, garázdaság és rongálás gyanújával indult eljárás. A végzés nem végleges, az ügyész tudomásul vette, a gyanúsítottak és a védő fellebbezést jelentettek be.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék / Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Borítókép: police.hu