Kategóriák: DorogHírekSport

Egyre közelebb kerül a Dorog a kiesőzónához

Nagy csatát és kemény küzdelmet hozott a Dorog és a Diósgyőr összecsapása a labdarúgó NB II 31. játéknapján, április 6-án, szerdán. A feljutásért küzdő DVTK a ráadásban döntött, és 1–0-ra győzött – írja a Nemzeti Sport.

Azt túlzás lenne állítani, hogy jó formában várták a csapatok a mérkőzést: a házigazda Dorog három-, a Diósgyőr pedig ötgólos vereséget szenvedett vasárnap, ráadásul előbbi az előző három bajnokiját egyaránt elbukta, míg utóbbi a legutóbbi négy meccsén mindössze három pontot szerzett. Éppen ezért mindkét csapat számára fontossá vált a találkozó, hiszen a korábban erős középcsapatnak számító, azóta a 13. helyre visszacsúszó Dorog egyre közelebb kerül a kiesőzónához, míg a második, tehát még feljutó helyen álló Diósgyőrt immár a Szeged és a Kecskemét is szorongatja.

Az első negyedórában a vendégcsapat játszott mezőnyfölényben, majd a házigazda is magára talált, és szép támadásokat vezetve okozott kellemetlen pillanatokat a DVTK-nak. A dorogi fellángolás után újra Kondás Elemér csapata vette át a kezdeményezést, miközben helyzet akadt mindkét oldalon. Ha nem is volt kimagasló a színvonal, de az iramra nem lehetett panasz, emellett a szép számmal jelenlévő szurkolók is jó hangulatot teremtettek a stadionban.

A második félidőben a Diósgyőr azonnal nekirontott ellenfelének, fölénybe került, amire Fenyvesi László cserékkel próbált reagálni. Bár úgy tűnt, csak idő kérdése, mikor szereznek gólt a miskolciak, a szervezetten védekező Dorog minden próbálkozásukat hatástalanította. Ettől persze egyre frusztráltabbá váltak a vendégek, ami több kemény szabálytalanságban öltött testet, a játék színvonala pedig sokat esett. Mielőtt azonban eldurvult volna a mérkőzés, a küzdő felek lenyugodtak, és mindenki a feladatára próbált koncentrálni. A Diósgyőr egyértelműen a győztes gólra hajtott, míg a teljesen beszoruló, már szinte a felezővonalon is átjutni képtelen Dorog foggal-körömmel őrizte a döntetlent.

Sokáig sikerrel, a vendégek ugyanis a hatalmas mezőnyfölényük ellenére nem tudtak igazi helyzetet kidolgozni. Úgy festett, hogy a dorogiak terve valósul meg, amikor közvetlenül a lefújás előtt kapu előtti kavarodást követően Könyves Norbert a jobb alsóba lőtt. Nem túl erős, de jól helyezett lövés volt, amiből Tulipán kapus vajmi keveset láthatott. Elszabadultak az indulatok a kispadoknál, a két vezetőedző majdnem ölre ment egymással, végül az öltözőben tisztázták a nézeteltérést. 0–1

LABDARÚGÓ NB II – 31. FORDULÓ
DOROGI FC–DIÓSGYŐRI VTK 0–1 (0–0)
Dorog, 700
néző. Vezette: Dolnegó Bálint (Rózsa Dávid, Szabó Dániel)
DOROGI FC: Tulipán – Nyíri, Dlusztus, Izing, Papp M. – Keresztes (Berkó, 56.) – Rácz (Nagyházi, 76.), Szerencsi, Barna (Pohner, 66.), Szedlár (Vígh, 76.) – Girsik (Oldal, 56.). Vezetőedző: Fenyvesi László
DVTK: Póser – Szatmári, Karan, Bárdos – Polgár, Jurek (Kocsis, 74.), Lucas, Oláh (Bertus, 74.), Bokros (Hornyák, 85.) – Eppel (Horváth Z., a szünetben), Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Könyves (90+4.)
MESTERMÉRLEG
Fenyvesi László:
– Két húsz év alatti, saját nevelésű helyi játékossal a pályán is megszorongattuk a Diósgyőrt, de az utolsó percben egy nyilvánvaló kezezést követően elveszítettük a mérkőzést. Büszke vagyok a csapatom hozzáállására.
Kondás Elemér: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, de erre számítottunk. Örülök, hogy sikerült nyernünk, de nagyon meg kellett küzdenünk érte.

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Dorogi FC