Kategóriák: Hírek

Elhunyt Pákozdi István atya

Hosszú, türelemmel viselt betegség után április 5-én a Budapest-Felsőkrisztinavárosi Keresztelő Szent János Plébánián érte a halál dr. Pákozdi István pápai káplán, érseki tanácsos, plébános urat – közölte hivatalos honlapján az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Hivatala.

Budapesten született 1955. július 31-én és a szentelésben is Budapesten részesült 1978. június 10-én. Első kápláni beosztását, amely a Balassagyarmati Don Bosco plébániára szólt, római tanulmányok követték 1979 és 1982 között. Hazatérve az esztergomi szeminárium prefektusa és teológiai tanár lett, amely tisztséget tíz éven át töltött be. Ez alatt a Bibliotheca könyvtárosa is volt 1982-től 1984-ig. 1992-től egészen 2020-ig budapesti egyetemi lelkész, majd a Budapest-Felsőkrisztinavárosi Keresztelő Szent János plébánia plébánosa lett egészen idén április 5-én bekövetkezett haláláig.

Emellett 1996-tól az Érseki Bíróság bírája, 2004-től a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanára és tanszékvezetője is volt. Főpásztora 1986-ban érseki tanácsosi címmel ismerete el munkáját, 1994-ben pedig pápai kápláni kinevezést kapott.

Súlyos betegsége mellett is igyekezett ellátni feladatait és közben tudatosan készült az Urával való találkozásra.

Forrás: esztergomi-ersekseg.hu
Borítókép: Merényi Zita / Magyar Kurír

Megosztás