Kategóriák: DorogHírekSport

Örök Mérlegen: Dorog – Diósgyőr

A vasárnapi Ajkán elszenvedett sokkoló vereséget követően hétközi fordulót rendeznek, ahol a dorogiak a 2. helyen álló, az NB I-be való feljutásért küzdő diósgyőrieket látják vendégül. A mérkőzésre április 6-án, szerdán 16 órai kezdettel kerül sor a Buzánszky stadionban.

Sajnos folytatódott a gyenge forma és csapatunk sima 3 : 0 arányú vereséggel távozott Ajkáról. A borsodiak otthon szaladtak bele egy K.O.-szerű vereségbe a Szegeddel vívott rangadó során. A Csongrád megyeiek 5 : 0 arányban lépték le a vasgyáriakat, akiknek így meglehetősen megrendült a korábban oly biztos pozíciójuk a feljutás terén.

A két gárda legutóbbi mérkőzésén a papírformának megfelelően 2–0-ás diósgyőri siker született tavaly október 17-én.

Ez lesz a két csapat egymás elleni 30. tétmérkőzése

Az eddig 29 találkozón 9 dorogi győzelem, 8 döntetlen, 12 vereség; 32 : 39-es gólaránnyal született.

Hazai mérleg: 15 meccsből 8 győzelem, 4 döntetlen, 3 vereség; 24 : 16-os gólaránnyal.

A részletes mérleg itt olvasható: Örök Mérlegen: Diósgyőr – Dorog

Nagy csata és viszonylag sima hazai győzelem a legutóbbi Diósgyőr elleni mérkőzésen (forrás: dvtk.eu)

Igen régen, majdnem napra pontosan 45 éve vendégszerepelt utoljára a Diósgyőr Dorogon. Akkor NB I-es bajnokin mérkőztek meg és a sokkal esélyesebb vizitálókat 4–1-re verték a mieink. Ezúttal is a piros-fehérek a esélyesebbek, akiknek ráadásul nagyon csipkedni kell magukat, ha vissza akarnak jutni az első osztályba. Sokáig biztosan vezették a tabellát, jelenleg viszont még a második feljutó helyük is veszélybe került. Az utóbbi időszakban becsúszott néhány kellemetlen pontvesztéssel járó mérkőzés, így a Szegeddel való versenyfutásban nem engedhetnek meg maguknak további kisiklásokat. A Dorog potenciális kieső jelöltté vált, ezért a hazaiak is a tűzzel játszanak. Az erőviszonyok alapján 2–3 góllal jobbak a vendégek, akiket a rutinos és korábban számos nagyszerű eredményt felmutató Kondás Elemér edző dirigál. Esélyüket növeli, hogy a dorogiak idén nemcsak nyerni nem tudtak hazai pályán, de két döntetlent leszámítva, sorra a vendég csapatok sikerével zárultak az összecsapások. A hazaiak a mezőny leggyengébben teljesítő csapata kétes címet is magukénak tudhatják tavasszal. A mindössze öt megszerzett pont mellett a legkevesebb gólt érték el és a legtöbb gólt kapták.

Szabó Gyula