Kategóriák: Hírek

Hamarosan birtokba vehetik az új orvosi rendelőt a máriahalmiak

„Április 1-jén megkaptuk a használatbavételi engedélyt és ez nem áprilisi tréfa. Hamarosan berendezzük és megkezdődhet a rendelés” – ezt közölte az új orvosi rendelővel kapcsolatban Murczin Kálmán, Máriahalom polgármestere a település közösségi oldalán.

A polgármestere megkeresésünkre elmondta, hogy Máriahalom és Epöl közös pályázat keretében 58,3 millió forintot nyert el az egészségügyi szolgáltatásai fejlesztésére. A támogatásból az orvosi rendelő Máriahalom központjában, a Polgármesteri Hivatal mellett épült meg, Epöl pedig az ellátáshoz szükséges orvosi eszköztárát bővíthette.

A polgármester kiemelte, hogy már hosszú évek óta keresték a megoldást az orvosi rendelő korszerűsítésére, azonban a régi rendelőben, sem műszakilag, sem anyagilag nem találtak megoldást. Az átalakítás olyan magas költségekkel járt volna, hogy észszerűbbnek látták egy új építését. Murczin Kálmán hozzátette, hogy a helyszín kiválasztásához az is hozzájárult, hogy a közszolgáltatásokhoz a lakosok egy helyen juthatnak hozzá. Az orvosi rendelő, a Polgármesteri Hivatal, a posta, a könyvtár, az óvoda, a templom egy blokkban található.

Az önkormányzat már 2018-ban eljutott egy megnyert pályázathoz, de mire a megvalósításhoz értek, úgy megemelkedtek a kivitelezés költségei, hogy nem tudták vállalni a plusz költségeket. A régi megnyert pályázatukat vissza kellett mondaniuk és újat adtak be, amit meg is nyertek.

A mostani beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében valósult meg. A régi orvosi rendelőből az eszközöket hamarosan átszállítják az új épületbe, miután megtörtént a bútorok beszerzése. „Az intézményt legkésőbb április végén szeretnénk megnyitni a betegek előtt” – jegyezte meg a polgármester.

Fotók: Máriahalom Község Önkormányzata

Megosztás