Kategóriák: DorogHírekSport

Ajkán sem tudott nyerni a Dorog

Öt percen belül háromszor is a kapuba talált a FC Ajka a labdarúgó NB II 30. fordulójában április 3-án, vasárnap a Dorogi FC elleni bajnoki első félidőjében. A házigazda végig szervezetten játszott, a vendégek nem tudtak újítani, így még a szépítés sem jött össze nekik – írja a Nemzeti Sport.

A mérkőzés elején mindkét csapat megvillant a másik kapuja előtt, bemutatva, bátran fog futballozni, mindenképpen a három pont megszerzéséért száll ma csatába. A folytatásban az Ajka volt az aktívabb, a dorogiak elsősorban a pontrúgásokra koncentráltak és igyekeztek veszélyesek lenni, tudván ezekben a szituációkban van keresnivalójuk a hazaiakkal szemben.

Viszont a Veszprém megyeiek jól helyeztek nyomást a riválisra és végezhettek el több pontrúgást, az egyik szöglet után pedig sikerült vezetést szerezniük Szarka révén (1-0). Nem ez volt az igazi hideg zuhany a Dorognak, hanem az, hogy öt percen belül még kettőt lőtt az Ajka, Gaál 11-esből talált be (2-0), majd szép támadás végén Lehoczky volt eredményes (3-0).

Nehezen tért magához a Dorog, amely csak a félidő végén tudott helyzetet kialakítani, ám nem sikerült szépítenie. Nem volt könnyű dolga a vendégeknek a szünet után sem, az Ajka magabiztosan őrizte előnyét, zártan és szervezetten védekeztek Heffler Tiborék. Hiába cseréltek hármat a dorogiak, nem tudtak a hazai kapu elé kerülni, miközben az Ajkának volt lehetősége a 4-0-hoz.

A hajrá nem hozott túl sok izgalmat, továbbra is inkább a hazai találat volt esélyesebb, mint a szépítés. Igaz, a vendégek a végén még lőttek egy kapufát, de ez volt a maximum tőlük a mai meccsen. Az ajkai helyzetek is kimaradtak, így maradt a 3-0-ás, biztos hazai siker.

LABDARÚGÓ NB II – 30. FORDULÓ
FC AJKA–DOROGI FC 3–0 (3–0)
Ajka, Ajkai Városi Sportcentrum, 300 néző. Vezette: Derdák Marcell (Huszár Balázs, Király Zsolt)
FC AJKA: Horváth D. – Szűcs K., Heffler T., Tar, Csemer – Tajthy (Görgényi, 89.) – Csizmadia, Lehoczky (Doncsecz, 73.), Tóth G., Gaál (Dragóner, 86.) – Szarka (Kenderes, 73.). Vezetőedző: Kis Károly
DOROGI FC: Tulipán – Nyíri, Dlusztus, Izing (Keresztes, 69.), Papp M. – Lőrincz (Nagyházi, 60.) – Oldal (Rácz, 60.), Szerencsi, Hajdú (Pohner, 87.), Szedlár – Szabó L. (Girsik, 60.). Vezetőedző: Fenyvesi László
Gólszerző: Szarka (27.), Gaál (30.), Lehoczky (32.).

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Veszprémi Napló/Penovác Károly/Nemzeti Sport

Megosztás