Kategóriák: DorogHírekSport

Örök Mérlegen: Ajka – Dorog

A magyar válogatott mérkőzései miatt kéthetes szünetet követően folytatódik az NB II-es labdarúgó bajnokság. A dorogiak Ajkára látogatnak. Az otthonukban mindig kellemetlen ellenfélnek számító házigazdák elleni találkozó április 3-án, vasárnap 17 órai kezdettel kerül megrendezésre az Ajkai Városi Stadionban.

Ezúttal igen jókor jött a bajnoki szünet, ugyanis a piros-feketék egymás utáni két hazai meccsükön csak egyetlen pontot tudtak szerezni. Ezzel pedig egyre közelítenek a veszélyes zóna felé. Az ajkai gárda simán kapott ki Szegeden 3–0-ra, így minden bizonnyal a dorogiakon akarják visszahozni az elhullajtott pontokat. Egymás ellen legutóbb kereken fél éve, tavaly október 3-án, Tatabányán találkoztak. Bár a dorogiak sokáig emberelőnyben játszottak, de csak egy gól nélküli döntetlenre futotta erejükből. Az volt a mieink utolsó albérletben történő szereplése. A két fél idén télen a felkészülés jegyében Székesfehérváron edzőmeccsen is összefutott, ahol a dorogiak nyertek 1–0-ra.

Ez lesz a két csapat 15. egymás elleni tétmérkőzése.

Az eddig 14 meccsen 5 dorogi győzelem, 5 döntetlen, 4 vereség; 15 : 12-es gólaránnyal született.

Idegenbeli mérleg: 7 mérkőzésen 2 győzelem, 4 döntetlen, 1 vereség; 10 : 8-as gólaránnyal.

Az egymás elleni mérkőzésekről részletesebben itt olvasható: Örök Mérlegen: Dorog – Ajka

Vendéglátóink sem remekelnek az idei bajnoki évadban és jelenleg mögöttünk állnak, azonban nem valószínű, hogy kiesési gondjaik akadnának. A dorogiaknak a közelmúltban nem megy Ajkán, még gólt sem sikerült szerezniük. Bánföldi Zoltán 1992. szeptember 27-én szerzett nagyszerű találata jelenti a utolsó gólunkat.

Szabó Gyula

Megosztás