Temetőnél parkoló autóból lopott

Nem jogerősen közel két év börtönbüntetésre ítélték azt a különösen visszaeső férfit, aki a nyergesújfalui temető parkolójában egy gépkocsit tört fel, majd abból értékeket lopott el.

Az Esztergomi Járásbíróság a 2022. március 24. napján tartott nyilvános tárgyaláson, lopás vétsége ügyében hozott ítéletet egy különös visszaeső férfivel szemben, aki 2019-ben szabadult egy más ügyben kiszabott szabadságvesztésből.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2020. június 25-én, az esti órákban a nyergesújfalui temető parkolójában egy személygépkocsi ablaküvegét egy fúrószárral beütötte, és a gépkocsi jobb első üléséről eltulajdonította a sértett táskáját a pénztárcájával, személyes irataival, bankkártyáival, lakáskulcsával együtt 32.300 forint értékben, továbbá a sértett munkáltatójának tulajdonát képező, 32.000 forint értékű mobiltelefonját, valamint a gépkocsi pótkulcsát.

Az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat, mint különös visszaesőt, 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítéletet az ügyész és a védő tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott a tárgyaláson nem volt jelen.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék