Kategóriák: EsztergomHírek

Már március végén elviszik a zöldhulladékot Esztergomban

A korai vegetációt és a lakossági igényeket figyelembe véve 2022. április első hete helyett már március 29-én és 30-án indul a zöldjárat Esztergomban – írja az önkormányzat a hivatalos honlapján.

A szolgáltató Vertikál Nonprofit Zrt. kizárólag a cég saját logójával ellátott, lebomló hulladék-gyűjtő zsákokat szállítja el, egyéb zsákokban kihelyezett zöldhulladékot nem.

A zsákokon kívül elszállítják a kisebb, maximum 10 cm átmérőjű faágakat, gallyakat is, amelyek kb. egyméteresre darabolva, megfelelő vastagságú zsineggel kötegelve helyezhetők ki a zsákok mellé.

A szolgáltató kéri, hogy ügyeljenek arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön. Amennyiben munkatársaik a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el.

A Vertikál Nonprofit Zrt. logójával ellátott zsákok az ügyfélszolgálaton vehetők át, évente 40 darabot térítésmentesen. További zsákok vásárlására szintén az ügyfélszolgálaton van lehetőség.

A zsákokat minden esetben jól látható, a hulladékszállító járművekkel könnyen megközelíthető helyre helyezze ki szállítási napokon reggel 6 óráig.

A szállítás továbbra is heti rendszerességgel, keddi és szerdai napokon történik.

Március 29-én: Víziváros-Várhegy, Szenttamás,Szentgyörgymező, Petény, Bánom, Szentjánoskút, Szamárhegy, Búbánatvölgy, Kettőspince, Döbönkút települések és körzetek.

Március 30-án: Hévíz, Örmény, Aranyhegy, Szentanna, Királyi város, Prímás-sziget, Csutimonostor, Pilisszentlélek, Szentpál, Szentlázár, Kovácsi, Ripária, Csalamádé, Kenderes, Diósvölgy, Kertváros települések és körzetek.

Forrás: esztergom.hu
Borítókép: illusztráció

Megosztás