Kategóriák: Hírek

Több mint százötven zsáknyi szemetet szedtek Sárisápon

Tavaszi nagytakarítást szervezett a sárisápi Háromkőtúra Egyesület március 19-én.

„Tisztítsuk meg közösen szűkebb-tágabb környezetünket!” szlogennel szemétszedésre invitálták a sárisápiakat. A nagytakarításban több mint 200 önkéntes vett részt, melyhez a sárisápi iskola diákjai és pedagógusai is csatlakoztak – tudtuk meg Knyazovics Edinától.

Az önkéntesek a takarítás során 150-170 nagyméretű zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze a településen, illetve a dági elágazástól a Sárisáp felé vezető főút mentén. Az árokban, bokrok aljában érdekes dolgokat is felleltek, mint például permetező kannát, kalapácsot, savanyított zöldségeket, macskabundát, kutyatetemet, festékesvödröket, sőt még szexuális segédeszközt is.

„Hatalmas köszönetet azoknak, akik csatlakoztak a tavaszi nagytakarításhoz! Köszönjük az iskola diákjainak és pedagógusainak, Sárisáp Község Önkormányzatának, a Sárisápi Szlovák Önkormányzatnak, az ÖTES tagjainak és valamennyi önkéntesnek, aki velünk együtt gyűjtötte, szedte, zsákolta. Másodsorban pedig gondolkozzon el valamennyi csikket, féldecis üveget, zacskót, zsebkendőt és megannyi meghökkentő dolgot az árokba, bokorba napi rendszerességgel dobáló, hogy miért haladja meg a képességét az, hogy elvigye a legközelebbi kukáig?! Szívesen indítunk számukra ingyenes tanfolyamot.” – írta közösségi oldalán az egyesület.

Fotók: Háromkőtúra Egyesület

Megosztás