Kategóriák: DorogHírekSport

Örök mérlegen: Dorog – Soroksár

A dorogi csapat szerdai mérkőzését követően újfent hazai pályán játszik. Ezúttal az egyre jobb formába lendülő Soroksár lesz az ellenfele. A találkozót március 20-án vasárnap, 14 órakor rendezik a Buzánszky Jenő Stadionban.

A hétközi forduló félsikerrel zárult, ahol kétszer is hátrányból egyenlített a csapatunk. Igazán csak az utolsó 20 percben sikerült úgy játszani, ahogy az a hazai pályán elvárható lenne. Végre két szerzett gólig jutottak a mieink, de ez is csak egy pontra volt elég. Vendégeink egy ragyogó, színvonalas mérkőzést játszottak legutóbb odahaza a Szeged ellen, s vezettek is két góllal, ám végül a remekül hajrázó ellenfele egyenlíteni tudott, így a Haraszti úton is a dorogihoz hasonlóan, 2 : 2-re végeztek a felek.

Továbbra is várat magára az első idei hazai győzelem, azonban számos jel is arra enged következtetni, hogy nem biztos, hogy éppen ezen a mérkőzésen fog megszületni. A fővárosiak sokkal jobb formában várják az összecsapást és előre játékban messze veszélyesebbek és eredményesebbek a dorogiaknál. Kettejük párharcai során legtöbbször a másik otthonában szerepelnek jobban. A piros-feketék csak kétszer tudtak oda-vissza nyerni a Sori ellen, legutóbb éppen 10 éve. Lévén, hogy legutóbb, tavaly szeptember 29-én hátrányból fordítva, Hajdú Roland és Tomás Lénárth góljaival a Dorog nyert idegenben 2 : 1-re, egy esetleges mostani hazai siker formabontó lenne.

Ez lesz a két csapat 19. egymás elleni tétmérkőzése.

Az eddig 18 találkozón 8 dorogi győzelem, 2 döntetlen, 8 vereség; 23 : 23-as gólaránnyal született.

Hazai mérlegünk: 8 mérkőzésből 3 győzelem 1 döntetlen, 4 vereség; 7 : 11-es gólarány.

A két csapat részletes mérlegéről bővebben itt ovasható: Örök Mérlegen: Soroksár – Dorog

Tömegjelenet a legutóbbi találkozójukon Soroksáron (forrás: Nemzeti Sport)

A mai mérkőzés külön tétje, hogy sikerül-e a jelenlegi minimális lépéselőnyünkből származó pozíciónkat megőrizni vetélytárunkkal szemben? Vendég győzelem esetén a Soroksár megelőzne minket és a mostani abszolút kiegyenlített mérleg is feléjük billene. A hazai pálya nem sok előnnyel járt az idei évadban, mindössze három csapat hagyta el vesztesen a dorogi arénát,  de az is még tavaly ősszel történt. Idén kifejezetten öröm vendégként Dorogra érkezni az ellenfeleinknek és bizony erősen tartani lehet attól, hogy ezt a fővárosi alakulat is elmondhatja majd magáról.

Szabó Gyula