Kategóriák: HírekKék hírek

Lőfegyvereket és szerszámokat loptak

Első fokon lopás és más bűncselekmények, illetve lőfegyverrel való visszaélés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a hét vádlottat, akik közül ketten egy süttői présházból loptak lőfegyvereket, szerszámokat.

A vádirat szerint a két férfi 2020. február 4-én éjjel Süttő területén legy présház ablakát betörték, ajtaját befeszítették, és onnan 646.846 Ft értékben loptak különféle szerszámokat, szarvas trófeát, számszeríjat, vadászpuskát, kispuskát, légpuskát, lőszereket, távcsöveket, elemlámpát.

Az egyik tolvaj férfi a lopott tárgyak közül két lőfegyvernek minősülő kispuskát, valamint 433 darab, illetve 50 darab lőszert 35-35.000 forintért eladott két másik férfinak. Az egyik vevő az így megvett lőfegyvert és az 50 darab lőszert még aznap 14.000 forintért tovább értékesítette egy komáromi férfinak.

A két lőfegyvert eladó férfi az élettársával együtt 2018. október 7-én az esztergomi üzletből 236.870 Ft értékben loptak parfümöket úgy, hogy azokat a dobozokból kivették, az áruvédelmi eszközt eltávolították, a parfümöket a ruházatukban és táskájukban elrejtették. Ugyanez a férfi 2020. február 19-én két másik férfival együtt egy süttői borospincéhez mentek lopási szándékkal, ketten egy feszítővassal az ajtót befeszítették, közben a riasztó megszólalt, ezért elmenekültek.

Az ügyészség hat férfival és egy nővel szemben nyújtott be vádiratot. Az Esztergomi Járásbíróság a nőt 1 év 8 hó, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, a lőfegyvereket lopó és eladó férfit 3 év börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, és 70.000 Ft vagyonelkobzásra, a présházba vele együtt betörő társát ugyancsak 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra, az egyik lőfegyvert megvásárló férfit 2 év, végrehajtásban 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, 200.000 Ft pénzbüntetésre és 140.000 Ft vagyonelkobzásra, a lőfegyvert megvásárló második férfit 2 év, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett börtönbüntetésre és 200.000 Ft pénzbüntetésre, a lőfegyvert megvásárló harmadik férfit 2 év, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, továbbá egy hatodik férfit lopás vétsége kísérlete miatt 160 óra közérdekű munka büntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette. Az ítélet még nem jogerős, ellene az I., a II., a IV. és VI. rendű vádlott fellebbezést jelenthet be.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség