Kategóriák: HírekKék hírekTokod

Ittasan vezetett, sőt még körözték is

A dorogi rendőrök egy ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból Tokodon. A férfiről kiderült az is, hogy nem tartotta magánál sem a forgalmi engedélyt, sem a jogosítványát, sőt még körözték is. A rendőrök a férfit a büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

A dorogi járőrök Tokod külterületén állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit 2022. március 15-én, kedden délelőtt. Alkoholszondát alkalmaztak az 54 éves sofőrrel szemben, ami pozitív lett.

A rendőrök azt is megállapították, hogy ellene a Tatabányai Járásbíróság körözést rendelt el, mivel korábban a Dorogi Rendőrkapitányságon folytatott három szabálysértési eljárásban a pénzbírságokat nem fizette be. A bíróság, a büntetést szabadságvesztés letöltésére változtatta át.

Az is kiderült, hogy a gépkocsit a forgalomból kivonták, a tokodi lakos nem tartotta magánál a forgalmi engedélyt és a vezetői engedélyét sem. Az egyenruhások a jármű hatósági jelzéseit elvették, a férfit előállították és a mérési eredmények alapján részére 30 ezer forint közigazgatási bírságot, valamint 6 büntetőpontot szabtak ki. Az 54 éves férfival szemben szabálysértési eljárást is kezdeményeztek, majd a részére kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

Forrás: police.hu