Kategóriák: Hírek

Befejeződött a nagysápi ravatalozó felújítása

Befejeződött a nagysápi ravatalozó épületének teljes külső és belső felújítása – tájékoztatott Balogh Miklós, a település polgármestere.

A polgármester elmondta, hogy a Magyar Falu Program „Önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése” című pályázaton mintegy 11 millió forintot nyertek a ravatalozó épületének korszerűsítésére. Balogh Miklós megjegyezte, hogy az épületet az 1960-as években építették és akkor még olyan helyiségek is voltak a ravatalozóban, amelyekre ma már nincs szükség. Ezért a régi közfalakat elbontották, amivel egy új 50 négyzetméteres belső tér jött létre. A polgármester elmondta azt is, hogy habár 2-3 hete már elkészültek a felújítási munkálatok, a drapéria varrása több időt vett igénybe, mellyel most készültek el.

Balogh Miklós elmondta, hogy az aljzatburkolatot két centiméter vastagságú süttői fehér mészkőből készítették el, az épületet pedig kívülről újra vakolták és kőporozták. Mindemellett korszerűsítették a villamos hálózatot és a világítást, valamint két darab hét méter hosszúságú fix padot telepítettek a ravatalozó épületébe. A felújítási munkálatokat az Eszköz Partner Kft. végezte el.

Fotók: Nagysáp Község Önkormányzatának Facebook oldala

Megosztás