Kategóriák: DorogHírekSport

Örök Mérlegen: Dorog – Szentlőrinc

Az eredetileg múlt szerdára kiírt mérkőzést pótolják be a csapatok, amely a város jelentős területét érintő elektromos hálózat karbantartása miatt lett egy héttel elhalasztva. A találkozóra március 16-án, szerdán 15 órai kezdettel kerül sor a Buzánszky Jenő stadionban.

Csapatunk vasárnap mutatott produkciójában még nyomokban sem lehetett felfedezni a Haladás elleni mérkőzésen látottakból. Ennek megfelelően csúfos vereséggel távoztak a kieső helyen álló Budaörs otthonából. Ellenfelünknek sem sikerült az elmúlt forduló, amely ugyancsak a kiesés elől menekülő Tiszakécske ellen kapott ki hazai pályán. A Baranya megyei alakulat ettől független nem szerepel rosszul és biztosra vehető, hogy jövőre is tagja lesz az NB II mezőnyének. Minden vetélytársa alaposan megszenved ellenük. Nem sokkal korábban a Szeged hosszú veretlenségi sorozatát szakították meg.

Ez lesz a két csapat 4. egymás elleni tétmérkőzése.

Az eddigi 3 találkozón 1 dorogi győzelem, 2 döntetlen; 2 : 0-ás gólaránnyal született.

Hazai mérlegünket egyetlen meccs jelenti, amely gól nélküli döntetlent hozott.

A két fél legutóbb Szentlőrincen ütközött meg tavaly szeptember 15-én,  ahol 0 : 0-ás döntetlenre végeztek. Dorogon az eddigi egyetlen mérkőzésükre 2020. szeptemer 16-án került sor, ugyancsak gól nélküli eredménnyel. A vendégek nagy küzdők és minden meccsükön lelkesen hajtanak. Csapatunk kényelmes hozzáállás esetén igen kellemetlen helyzetbe kerülhet. Igazi közönségriasztó találkozóra lesz kilátás, s nem csak a nem túl szerencsés időpontban való rendezés miatt. Nehezen képzelhető el számottevő változás a játékunkban három nap leforgása alatt. A jelenlegi forma- és erőviszonyok alapján sajnos meg kell állapítani, hogy nagy csoda lenne, ha mindhárom pont Dorogon maradna.

Szabó Gyula