Kategóriák: CsolnokHírek

Már Csolnokon is gyűjtik a kupakokat

Egy sárisápi, fejlesztésre szoruló kislánynak szeretnének segíteni Csolnokon is, ezért Hajnika családjának már ott is gyűjtik a műanyag kupakokat.

Sárisáp és Dág mellett már Csolnokon, a Községháza előtti szív alakú gyűjtőben is elhelyezhetjük a műanyag kupakjainkat. A kupakokkal Hajnika egész éves fejlesztését szeretnék segíteni.

A gyermek édesanyja elmondta, hogy a kislánynak mozgás és szellemi lemaradással járó Rubinstein-Taybi szindrómája van, ami egy, a kromoszómát érintő genetikai betegség. A szindróma minden gyermeknél mást hoz elő. Hajnikának a szeme érintett, illetve a hüvelykujj és a nagylábujj az, ami máshogy nő. Öthavonta járnak szívultrahang kontrollra, illetve a cél az önálló járás és beszéd elsajátítása, amiben a solymári Borsóház nagyban segít. Hajnika most lesz két éves és a fejlesztéseknek köszönhetően mászik, felkapaszkodik, illetve segítséggel már lépeget.

Egy tonna kupakért mintegy ötvenezer forintot kapnak, úgyhogy nagy szükség van az összefogásra, a kupakok gyűjtésére, hogy legyen elegendő fedezet a folyamatosan zajló fejlesztésekre.

Megosztás