Kategóriák: Hírek

Lyukas zoknikat gyűjtenek Pilismaróton

2022. március 31-ig a pilismaróti óvodába, iskolába és a könyvtárba várják a használt, lyukas, páratlan zokniknat, melyek szigetelőanyagként vagy geotextíliaként születnek majd újjá.

A Pilismarót kulturális közösségi színterei Facebook oldal tájékoztatójából kiderül, hogy a Bozóky Mihály Általános Iskolában, a Heckenast Gusztáv Községi Könyvtárban, illetve a Pilismaróti Mesevár Óvodában található gyűjtődobozokat azért helyezték ki, hogy a lakosok ne a kukába dobják, hanem ajánlják fel újrahasznosítás céljára a feleslegessé vált zoknikat.

Az oldal közölte, hogy az összegyűlt anyagokat szétválogatják: a jó állapotban lévőket a rászorulók fogják megkapni, a rosszak – a szakadt, lyukas példányok – szigetelőanyagként vagy geotextíliaként születnek újjá.

Természetesen nemcsak zoknit, hanem például pamut harisnyanadrágot, valamint merevítő és pánt nélküli melltartókat is bele lehet dobni a dobozokba. A gyűjtést egyébként a háromszoros zöld óvoda címmel büszkélkedő Pilismaróti Mesevár Óvoda Szülői Szervezete bonyolítja le.

Forrás: Pilismarót kulturális közösségi színterei Facebook oldal / Hídlap

Megosztás