Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Ittas állapotban bántalmazták egymást

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emeltek azzal a párral szemben, akik ittas állapotban egymást bántalmazták dorogi otthonukban.

A vádirati tényállás lényege szerint 2019. december 15-én, 18 órakor, az élettársak a dorogi otthonukban ittas állapotban összevesztek, majd dulakodtak. Ennek során a nő egy 12 cm pengehosszúságú késsel kétszer mellkason szúrta a férfit, aki ezt követően nagy erővel lábon rúgta a párját.

A szúrás okozta mellsérülés közvetetten életveszélyes sérülésnek minősül. A nőnek eltörött a lába, a sérülés nyolc napon túl gyógyul.

Ezen túlmenően a nő 2020. július 7-én, 17 órakor, egy tokodi családi ház udvarán ittasan előzetes szóváltást követően a ház tulajdonosára támadt. Az elkövető az idős, betegeskedő sértettet egy 125 cm hosszúságú paradicsomkaróval egyszer fejen ütötte. A sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülése lett.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a nővel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette, valamint könnyű testi sértés bűntette, a férfival szemben súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre.

A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a nővel szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, a férfival szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség