Kategóriák: DorogHírekSport

Örök Mérlegen: Haladás – Dorog

Az idén eddig gödörben lévő dorogi labdarúgó csapat vasárnap Szombathelyen, az élbolyhoz tartozó Haladás vendége lesz. Ez a mérkőzés sem kecsegtet különösebben illúziókkal, főleg a két csapat egymás elleni eredényeinek ismeretében. A találkozót március 6-án, 17 órai kezdettel a Rohonci úti stadionban rendezik.

A Szegedet leszámítva, kivétel nélkül alsóházi csapatok elleni meccseken vannak túl a dorogiak, amely során mindössze egyetlen pontot szereztek. Az előző két hét alatt zsinórban három vereség, utóbbi kettő hazai pályán, mégpedig rúgott gól nélkül a két sereghajtóval szemben. Most viszont egy élcsapat lesz az ellenfél, amely ellen még akkor sem megy igazán, amikor jó formát mutatnak a piros-feketék. Az újabb vereség borítékolható, csak annak aránya kérdéses.

A legutóbbi Haladás elleni mérkőzés előtt így festett a tabella első fele. A meccs után gyorsan helyet is cseréltünk a szombathelyiekkel

Ugyan olykor a szombathelyiek is képesek botlani, ékes példaként néhány hete hazai pályán kaptak ki a III. Kerülettől, azonban alapjában véve kiegyenlített teljesítmény jellemzi őket. A múlt héten Szegeden játszottak rangadót, amely úgy végződött 1–1-re, hogy az eredmény a hazaiakra nézve volt hízelgő, akik a hajrában büntetőből mentettek egy pontot. A két csapat párharcainak tapasztalata, hogy bárhogy is álljanak a tabellán, az adott meccsen való forma, a végén mindig zöld-fehér siker születik. Üde ritka kivétel volt a tavalyi évad, amikor nem kis meglepetésre veretlenek maradtak ellenük, ráadásul Szombathelyen közel 60 év után győzni tudtak. Legutóbb, tavaly szeptember 12-én viszont visszállt a papírforma és ideiglenes otthonunkban, Tatabányán biztosan nyertek a vasiak 2–0-ra.

Ez lesz a két csapat 51. egymás elleni tétmérkőzése.

Az eddigi 50 találkozón 15 dorogi győzelem, 11 döntetlen, 24 vereség; 61:72-es gólaránnyal született.

Idegenben 24 mérkőzésből 4 győzelem, 4 döntetlen, 16 vereség; 21 : 42-es gólarány.

A két csapat egymás elleni részletes mérlegéről bővebben itt lehet tájékozódni: Örök Mérlegen: Dorog – Szombathelyi Haladás

Szabó Gyula