Lopott rollerral menekült a sorozattolvaj

A rendőrök őrizetbe vették azt a 23 éves férfit, aki alig egyhetes esztergomi tartózkodásának idején több bűncselekményt is elkövetett. Autókból és lakásból lopott, rollerral menekült.

Munkavégzés céljából érkezett egy tárnoki férfi Esztergomba. Keresetkiegészítés gyanánt a várost járta, könnyen akart pénzhez és értékekhez jutni. A gyanú szerint február 28-án kinyitott gépkocsit, amiből rollert, szerszámgépet és készpénzt, valamint műszaki cikket lopott el. A rendőrök elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit, amin látszott az elkövető, aki a helyszínről egy lopott rollerrel hajtott el. Ezután Esztergomban néhány napon belül több hasonló jellegű bűncselekmény is történt.

A cselekményekben közös volt, hogy minden esetben rollerral közlekedő férfi volt a bűncselekmények helyszíneinek idején. A tettes még február 28-án éjszaka egy másik személygépkocsiból ellopta a sértett személyes iratait és bankkártyáját, valamint 200 ezer forint készpénzt. Március 2-án egy tehergépkocsiból pénztárcát tulajdonított el a benne lévő pénzzel. Március 1-jén egy másik járműből is lopott. Február 24-én a nyitott ajtón bement egy lakásba és onnan telefont és pénzt zsákmányolt.

Az esztergomi rendőrök a bejelentésekkel párhuzamosan folyamatosan gyűjtötték az adatokat és az információkat. Mindössze néhány napra volt szükségük ahhoz, hogy azonosítsák az elkövetőt, akit március 3-án hallgattak ki gyanúsítottként. A 23 éves tárnoki férfi lakásán tartott kutatás során az ellopott tárgyak egy részét a nyomozók megtalálták. A rendőrség még vizsgálja, hogy a tettes követett-e el hasonló jellegű bűncselekményeket. Ellene 2 rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás bűntett, 1 rendbeli kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntett, 1 rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás vétség, 1 rendbeli szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétség és 1 rendbeli csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség V. Adriánt őrizetbe vette és kezdeményezte, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatására.

A rendőrség az ügy kapcsán további sértettek jelentkezését várja. Amennyiben a fenti időszakban az Ön sérelmére követtek el hasonló jellegű bűncselekményt Esztergomban, kérjük, hogy hívja a 112-es segélyhívó telefonszámot vagy jelentkezzen az Esztergomi Rendőrkapitányságon!

Forrás: police.hu

Megosztás