Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Vádemelés vár a bódult dorogi vezetőkre

A dorogi nyomozók két bódult sofőrrel szemben fejezték be az eljárást.

A helyi járőrök Dorogon állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit 2021. március 14-én délután. Ellenőrizték a jármű és a sofőr iratait, majd alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, ami negatív lett. A járőrök azonban a sofőr zavart viselkedéséből gyanították, hogy valamilyen bódító szer hatása alatt áll, amit a kábítószerteszt igazolt. A rendőrök kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt eljárást indítottak a 39 éves helyi lakossal szemben. Az ügyben kirendelt szakértő véleménye szerint a férfi szervezetében lévő kábítószer befolyásolta a vezetési képességeit, ezért ellene bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt is eljárás indult.

Az egyenruhások 2021. május 15-én hajnalban is intézkedtek egy bódult sofőrrel szemben Dorogon. A 29 éves férfit a Béla király utca és a Templom tér kereszteződésében ellenőrizték a rendőrök. A helyi lakossal szemben alkalmazott kábítószerteszt pozitív lett, ezért a sofőrrel szemben kábítószer birtoklása és bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt is büntetőeljárás indult.

A rendőrök mindkét ügyben elvégezték a szükséges nyomozási cselekményeket, és az iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

Forrás: police.hu

Megosztás