Kategóriák: DorogHírekSport

Örök Mérlegen: Dorog – Tiszakécske

A hónap utolsó bajnoki fordulójában a dorogiak megint otthon léphetnek pályára és az elmúlt héthez hasonlóan, ellenfelük ezúttal is a kieső zónához tartozó együttes. A mérkőzés február 27-én, vasárnap 14 órakkor veszi kezdetét a Buzánszky Jenő stadionban.

Az előző fordulóban nemcsak a várva várt idei első győzelem maradt el a sereghajtó Budafok ellen, de a dorogi legénység kétgólos vereséget szenvedett hazai pályán a cseppet sem acélos játékerőt képviselő fővárosi gárda ellen. Az eddigi eredménytelenséget tetézve, meglehetősen elképzelés nélküli gyenge játékot produkáltak a vendéglátók. Most újfent hazai környezetben és szintén sereghajtó ellen csapnak össze.

Noha a kécskei alakulat is szorult helyzetből igyekszik menekülni, múlt heti ellenfelünkkel összehasonlítva sokkal meggyőzőbb, lelkesebb és erősebb csapat benyomását kelti. Az újonc számos kudarca ellenére, nem egy bravúrt is bemutatott az idény során. Két élcsapat – a Vasas és a Kecskemét –, valamint a Pécs skalpját is begyűjtötte és szintén mindhárom pontot megszerezte, mégpedig idegenben az ellen a III. Kerülettel szemben, akikkel éppen az azt megelőző fordulóban mi csak egy nyögvelős döntetlenre voltunk képesek idehaza. További tavaszi szezonbeli győzelmeként azt a Békéscsabát is biztosan verte, akiktől éppen egy héttel korábban a mieink kiütéses vereséget szenvedtek.

Ez lesz a két csapat 5. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddigi 4 találkozón 2 dorogi győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség; 8 : 4-es gólaránnyal született.

Hazai mérlegünk: 2 meccsből 1 győzelem, 1 vereség; 5 : 2-es gólarány.

A két csapat legutóbb tavaly augusztus 30-án Tiszakécskén találkozott, ahol ellenfelünk egy vitatható büntetővel szerzett vezetést, azonban ezt követően a mérkőzés döntő hányadában a nagy fölényben játszó dorogiak Izing Martin és Tomás Lénárth góljaival végül megérdemelten nyertek 2–1-re. Dorogon utoljára 2019. november 24-én csaptak össze és nagy meglepetésre, az akkor menetelő dorogiak váratlan vereséget szenvedtek a kieső helyen álló vetélytársukkal szemben 2 : 1 arányban.

A két gárda legutóbbi mérkőzésén készült felvételen az a Girsik Áron igyekszik a kécskei akciót zavarni, aki sokat tehetne a dorogiak eddigi eredménytelenségének megszakításában. Góljaira nagy szükség volna. (forrás: Nemzeti Sport)

Most is hasonló a felállás annyi különbséggel, hogy csapatunk jelenleg meglehetősen eredménytelen és ugyancsak gyengélkedik. A vendégek elszántak és győzni akarnak Dorogon. Sajnos az előjelek alapján ennek minden esélye adott. Hátsó alakzatunk meglehetősen szellős, minden meccsen kaptak gól, mégpedig átlagban kettőt. Az elmúlt héten gólképtelen volt a támadósor. Igaz, a kécskeiek pedig otthon szaladtak bele egy súlyos 4–0-ás vereségbe a szárnyaló Szeged ellen, viszont jelenleg ezzel együtt is jobbak a mutatói a dorogiaknál. A tavaszi szezonban öt ponttal szereztek többen nálunk és legutóbbi vizitálásuk alkalmán Óbudán győztek. A leeresztett lufihoz hasonlítható és motiválatlan dorogi csapattól jelentős formaváltozás nehezen képzelhető el egyetlen hét leforgása alatt, míg a másik fél nagy akarattal kapaszkodó, a bentmaradásért küzdő gárda, amely eddig legalább idei minden második meccsén eredményes volt. Amennyiben a találkozó totó-mérkőzés volna, úgy érdemesebb lenne a vendégek sikerére tenni.

Szabó Gyula