Kihirdették a Tesco „Ön választ, mi segítünk” nyerteseit

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatának tizedik fordulójában többek között a környezetvédelmet, a mentálhigiénét és a felelős állattartást ösztönző iskolai versenyeket, programozási alapismeretek elsajátítását segítő eszközök beszerzését, valamint közösségépítő, játékos tábor létrahozását támogatja Komárom-Esztergom megyében. A helyi vásárlók a legtöbb voksot a Süttő Község Óvodásaiért, Bölcsődéseiért Közhasznú Egyesület bölcsődei játszóudvarkerítés-építését célzó pályázatára adták le. Az áruházlánc a szavazatok számának függvényében 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá a pályázatok megvalósításához.

Az „Ön választ, mi segítünk” tizedik fordulójában országosan több mint 2,1 millió zsetonnal szavaztak a Tesco vásárlói, a vállalat pedig összesen 42 millió forinttal járul hozzá 176 nyertes projekt megvalósításához.

Komárom-Esztergom megyében 5 pályázatra voksolhattak a vásárlók január 17. és február 13. között, a legtöbb zsetont pedig a tatabányai Tesco hipermarket vásárlói dobták be. A helyi szervezetek a pályázat aktuális fordulójában idén is változatos, kreatív pályázatokkal küzdöttek a vásárlók voksaiért, így a Tesco támogatásának köszönhetően több, a környezetvédelmi, a mentálhigiéné és felelős állattartás témakörében meghirdetett iskolai verseny, programozási ismeretek elsajátítását, térbeli és síkbeli viszonyok tanítását segítő eszköz beszerzése, akadálymentes közlekedést, valamint biztonságosabb környezetet biztosító bölcsődei kerítés megépítése vagy a közösségépítést és a gondtalan játékot elősegítő tábor is megvalósulhat a régióban.

„A Tesco-nál szeretnénk minél többet visszaadni azoknak a közösségeknek, ahol vásárlóink és munkatársaink élnek, ezért is támogatjuk elkötelezetten a helyi jó ügyeket. Az „Ön választ, mi segítünk” pályázati programmal azokat a helyi szervezeteket segítjük, amelyek jellemzően korlátozott anyagi erőforrásokkal rendelkeznek a környéken élők számára fontos fejlesztő projektek megvalósításához. Az eddigi tíz fordulóban a vásárlók közel 23,5 millió szavazatot adtak le mintegy 1400 pályázatra, a közösségek pedig közel 365 millió forint támogatást nyertek kezdeményezéseik kivitelezésére. Büszkék vagyunk rá, hogy évről évre támogathatunk egyedi és igazán hasznos programokat, köztük egyre több olyat, amely társadalmi felelősségvállalási célkitűzéseinkkel is összhangban van” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

A tizedik fordulóban 59 körzetből érkeztek az oktatást, képesség-fejlesztést támogató, egészséges életmódra ösztönző, környezetvédő és -szépítő, valamint COVID egészségügyi kezdeményezések kategóriában pályázatok, melyek közül az Effekteam Egyesület független szakértői választották ki azokat, amelyek továbbjutottak a szavazási szakaszba. Körzetenként a legtöbb szavazatot összegyűjtőket 400 ezer, a második legtöbb zsetonnal rendelkezőket 200 ezer, a harmadik helyezetteket 100 ezer forintos támogatással díjazza a Tesco, míg a különdíjasokat pályázatonként további 400 ezer forinttal jutalmazza.

Komárom-Esztergom megyei nyertesek – 46-os körzet:

  1. helyezett – Mancs a szívre ifjúsági centrum Alapítvány (Esztergom): Iskolai versenyek a környezetvédelem, mentálhigiéné és a felelős állattartás témakörében. “A gyerekek egészséges testi és lelki fejlődéséhez elengedhetettlen a tiszta és kiegyensúlyozott környezet megteremtése. A projekt a pedagógusokat szólítaná fel, hogy osztályukkal vegyenek részt az alapítvány által hirdetett versenyen, amely három fontos témakört tervez becsempészni az oktatásba: környezetvédelem, mentálhigiéné és felelős állattartás. A leghatékonyabb, ha a gyerekek tanári segítséggel saját maguk tárják fel a problémákat és azok megoldását.”
  2. helyezett – Zöld Levelecske Nyílt Alapítvány (Dorog): A jövő nemzedékéért a jövő eszközeivel. “Az általunk beszerezni kívánt robotméhecske napjaink legeredményesebben használható eszközei közé tartozik. Könnyen a gyerekek kedvencévé válhat, hiszen amellett, hogy programozni lehet, és végrehajtja a parancsokat, villog és még hangot is ad. Tökéletes eszköz a térbeli és síkbeli viszonyok tanításához, gyakorlásához, illetve a programozási alapismeretek játékos, cselekvésbe ágyazott elsajátításához. A jövőre készíti fel a gyermekeket, hogy sikeres felnőtté válhassanak.”

Komárom-Esztergom megyei nyertesek – 47-es körzet:

  1. helyezett – Süttő Község Óvodásaiért, Bölcsődéseiért Közhasznú Egyesület (Süttő): Új játszóudvarkerítés a Százszorszép bölcsődében. “Az új kerítés megépítésével a legkisebbek könnyebben megközelíthető, elkülönített játékteret kapnának a süttői bölcsőde udvarán. Az önkéntes munkával, közösségi összefogásban megvalósuló projekt nemcsak a 2-3 évesek akadálymentes közlekedését szolgálná, de szebb és biztonságosabb környezetet is nyújtana számunkra.”
  2. helyezett – Turul’s Miners Sportegyesület (Tatabánya): A Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola részleges felújítása Tatabányán. “Szurkolói csoport vagyunk, aktívan részt vállalunk a közösségépítésben és a jótékonysági akciókban is: a közösségi szemétszedésekben Tatabányán és környékén, a tatai tómeder takarításában, a vértesszőlősi illegális hulladéklerakó felszámolásában, a beteg gyerekeknek szervezett kupakgyűjtésben és a szurkolói felvonulásokban. Jelen projektünk keretében a tatabányai Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola kerítését, udvarát és játszóterét újítanánk fel.”
  3. helyezett – Zafféry Károly Szalézi Középiskola (Nyergesújfalu): Önkéntesen az ifjúság szolgálatában. “A szülők és a gyermekek is igénylik, hogy jó közösségben tölthessék el a nyári szünetet. Táborunkkal az a célunk, hogy egyre többen megismerhessék a szalézi lelkiséget, a vidámságot, a befogadás, az önzetlen odaadás örömét. Lehetőséget kínálunk a fejlődésre, az ismeretek bővítésére, a közösségépítésre és a gondtalan játékra.”

Fotó, forrás: Tesco Sajtóosztály

Megosztás