Kategóriák: Hírek

A megfelelő kutyafekhely kiválasztása

A kutyafekhely témaköre roppant fontos, hisz ahogy az embereknek, úgy a kutyáknak is feltétlenül szüksége van az alvásra. Erre pedig egy sarokba dobott rongy nem megfelelő.

Milyen fekhelyek közül választhatunk?

  1. Vannak egyszerű kutyaágyak és párnák amik jó minőségű töltőanyaggal készülnek, így az eb kényelmesen tud rajtuk aludni.
  2. A kutyáknak szánt kosaraknál inkább a design a fontos, hiszen ígyis-úgyis kénytelenek vagyunk bele párnát tenni.
  3. A legjobb megoldást a peremes fekhelyek jelentik. Ezek olyanok, mint egy kényelmes kanapé. Ráadásul az állat nagyobb biztonságban érzi magát bennük.
  4. A teljesen elfogadhatatlan megoldás pedig egy takaró vagy rongy, ami egyszerűen nem lehet elég kényelmes a kutyának.

Hova tegyük a kutyaágyat?

A kutyaágy elhelyezése épp olyan fontos, mint a kiválasztása. Mindenképpen kerüljük a zajos, hideg, huzatos és nyirkos helyeket! Ezen fontos figyelembe venni, hogy a kutya a család része szeretne lenni, így olyan alvóhelyet érdemes keresni neki, ahol pihenés közben is együtt lehet az emberekkel. Többnyire a nappali a legjobb választás. Azonban feltétlenül vigyázni kell rá, hogy a fekhely semmiképp se legyen útban. A szoba közepén, vagy az ajtó mellett elhelyezett kutyaágy nem csak a jószágnak, hanem az embereknek is balesetveszélyes. Ne feledkezzünk meg róla, hogy sok kutya álmában mocorog. Ezzel odébb tolja a fekhelyét, így az eredetileg biztonságosnak tűnő helyről könnyen az utunkba kerülhet az alvó állat.

Mekkora ágy kell a kutyának?

A méret itt is lényeges szempont. Az ágyukról lelógó állatok ugyan lehetnek viccesek a közösségi médiában, azonban kényelmesen aludni azokban a pózokban nem lehet. Emiatt mindenképpen a kutya hosszánál legalább 10 centivel nagyobb ágyat válasszunk!

A legjobb kutyafekhely

A kutyaágyak ma már ugyanolyan gondossággal készülnek, mint az embereknek szánt matracok. A legjobb kutyaágyak memóriahabos töltettel készülnek, lehúzható, és mosógépben is mosható huzattal.

Használjunk-e szobakennelt?

A szobakennel egy akkora méretű ketrec, ami kényelmesen elfér a lakásban. Sokan idegenkednek tőle, hiszen a méretei miatt nem alkalmás rá, hogy a kutya benne éljen. Azonban ez nem is cél! Ez az eszköz nem olyan, mint egy kisállatketrec vagy egy terrárium, amiből a lakója csak ritkán jöhet ki. Nem arra való, hogy a kutyánk életvitelszerűen benne éljen.

A szobakennel a kutya igényeit kiszolgáló, biztonságos pihenőhely. Az állat megtanítható rá, hogy a napi pihenőidejét a benne kell töltenie, s eközben nincs is nagyobb helyre szüksége. Természetesen nagyon fontos, hogy a szobakennelbe is megfelelő fekhely kerüljön, hisz kedvencünk kényelme mindennél előbbre való.

Érdemes megpróbálni otthon elkészíteni a kutyaágyat?

Ha van rá időnk, jó a kézügyességünk és a varrás sem idegen számunkra, akkor megpróbálhatjuk házilag elkészíteni a kutyaágyat. Az interneten rengeteg mintát találhatunk, ami inspirációt nyújt és segít a megvalósításban. A legnagyobb problémát a megfelelő töltet fogja jelenteni. Ezt valószínűleg csak nagy nehézségek árán fogjuk tudni beszerezni. Azonban nem érdemes ezen spórolni, hisz ez lesz a fekhely lelke. Úgyis mondhatnánk, ha a töltet nem megfelelő, akkor az elkészült kutyaágy nem sokkal jobb, egy darab rongynál. 

Megosztás