Halálra verte lakótársát az esztergomi munkásszállón

Nem jogerősen három és fél év börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki lakótársát úgy megverte, hogy az belehalt a sérüléseibe.

A megállapított tényállás szerint az ittas állapotú férfi 2021. január 1-jén 05 óra körüli időpontban az esztergomi munkásszálló épületének – a sértett és egy másik férfi által lakott – szobájában, konfliktusból eredően ököllel állcsúcson ütötte a szintén ittas állapotú sértettet. A sértett az ökölütés következtében eszméletét vesztette, hanyatt esett, és a fejének bal oldalával nagy erővel a parkettára csapódott. Az elszenvedett sérülések miatt a sértettet több alkalommal meg kellett műteni, majd a sértett 2021. február 5. napján – a bántalmazással okozati összefüggésben – elhalálozott.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben. A vádlott a 2022. február 23-án tartott előkészítő ülésen beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így vele szemben a Tatabányai Törvényszék ítéletet hozott és az ügyészi indítványnak megfelelően 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője pedig enyhítését fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék