Lopás céljából költözhetett Esztergomba

Az esztergomi nyomozók még további bűncselekményekkel gyanúsították a 28 éves elkövetőt, aki gépkocsikat lopott és a betöréstől sem riadt vissza. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Egy 28 éves üllői lakos pár hete tartózkodott Esztergomban, ahová munkavégzés miatt érkezett. A tettes úgy gondolta szerez egy kis kiegészítést a munkája mellé. A gyanú szerint 2021. augusztus 25-én 20 óra körül egy kerékpárral közlekedő nőnek az értékeit kivette a jármű elejére szerelt kosarából. A pénztárca tartalmát átvizsgálta, a talált pénzt elköltötte. A bankkártyákkal vásárolni próbált, a lopott tárgyakat később eldobta. Augusztus 29-én ételt rendelt magának a tettes, aki a kiszállító gépkocsiját ellopta. A jármű másnap megtalálásra került, de abból különböző tárgyakat vitt magával.

Szeptember 4-én egy másik nyitott állapotban lévő személygépkocsit lopott, amiben az indítókulcs is benne volt. Pár órát kocsikázott, majd leparkolt. Ebből a járműből is lopott a tettes. Az esztergomi rendőrök az ügyben adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, valamint elemezték a térfigyelőkamerák felvételeit és azonosították az elkövetőt. A nyomozók augusztus 8-án fogták el a tettest, akitől a bűncselekményekből származó tárgyakat foglaltak le. N. Gábort a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezésére az Esztergomi Járási Ügyészség indítványt tett a letartóztatására, amit az Esztergomi Járásbíróság 2021. szeptember 10-én elrendelt. Az ügyben más vagyon elleni bűncselekmények is felmerültek. Szeptember hónap elején egy esztergomi büféből energiaitalt és jégkrémet lopott a férfi. Szeptember 4-én egy húsboltba is megpróbált betörni. Az Esztergomi Rendőrkapitányság ellene lopás vétség, csalás bűntett, 2 rendbeli jármű önkényes elvétele bűntett, lopás vétség kísérlet miatt folytatott büntetőeljárást.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Fotók, forrás: police.hu

Megosztás