Kategóriák: Hírek

Fontos a fiatalok SZJA-mentessége

Emelkedett a minimálbér, illetve a 25 éven aluliaknak nem kell jövedelemadót fizetniük januártól – mondta Erős Gábor a legutóbbi sajtótájékoztatóján.

„Mi Esztergomban és Esztergom környékén pontosan tudjuk, hogy ha munka van, akkor minden van. A baloldal választott vezetőjével, Márki-Zay Péterrel ellentétben mi igenis fontosnak tartjuk, hogy legyen minimálbér, és ennek a szintje a lehető a legmagasabb legyen.” – mondta av Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje, majd kijelentette: a Fidesz-KDNP ezért támogatta azt, hogy idén januártól 200 ezer forint legyen a minimálbér és 260 ezer forint a szakmunkás minimálbér. A minimálbér így magasabb lett a Gyurcsány-féle baloldal által fizetett 2010-es átlagbérnél.

„Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a 25 év alatti fiataloknak nem kell személyi jövedelemadót fizetni. Ez óriási segítség a fiataloknak. Emlékezzünk csak vissza, mit mondott a fiataloknak Gyurcsány Ferenc, mikor kormányon volt: el lehet menni Magyarországról, itt lehet hagyni bennünket” – szögezte le a politikus, majd rávilágított: a kormánypártok azt szeretnék, hogy a fiatalok itt maradjanak, ezért is kiemelten fontos az ő támogatásuk.

Megosztás