Kategóriák: DorogHírekSport

Örök Mérlegen: Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Dorog

Az NB II-es labdarúgó bajnokság 23. fordulójában az élbolyhoz tartozó szegedi csapat vendégei lesznek a dorogiak. A mérkőzést február 13-án, vasárnap a Szent Gellért Fórumban 17 órai kezdettel rendezik meg.

A két gárda hatodik éve küzd meg rendszeresen egymással, amely során vizitorként nem sok babér termett a mieink számára. A szegediek új stadionjában harmadszor szerepel Fenyvesi László együttese. Legutóbbi mérkőzésükön tavaly augusztus 18-án, hétközi fordulóban Tatabányán Csillag Dárius találatával sikerült 1–0-ra nyerni ellenük. Szegeden utoljára 2020. november 8-án játszottak, ahol a hajrá perceiben szerzett gólunkkal tudtunk egyenlíteni és 1–1-re végezni.

Ez lesz a két fél 9. egymás elleni mérkőzése.

Az eddig 8 alkalom során 2 dorogi győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség; 6 : 8-as gólaránnyal született.

Idegenbeli mérleg: 4 meccsből 1 döntetlen, 3 vereség; 2 : 5-ös gólaránnyal.

A részletes mérlegről bővebben itt olvasható: Örök Mérlegen: Dorog – Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Vendéglátóink az elmúlt év tavaszi szezonjának második felétől tartó jó szériában vannak. Az idei évadban néhány apróbb kisiklástól eltekintve szorgalmasan gyűjtik a pontokat és ennek megfelelően a felső házban foglalnak helyet. Legutóbbi bajnokijukon magabiztosan verték a Budafokot otthon 3– 0-ra, kedden pedig a Magyar Kupában nyolcaddöntőt játszottak a Videoton ellen, ahol az első osztályban szereplő ellenfelük 3 : 0 arányban hozta a meccset és jutott tovább. A kék-feketék minden bizonnyal ellenünk szeretnének vigasztalódni. Odahaza különösen eredményes a szegedi gárda. Vizitorként csak a Szentlőrincnek és a Békéscsabának sikerült győznie, viszont a legtöbb csapat vesztesen hagyta el a Szent Gellér Fórum játékterét. Az élcsapatok is sorra felsültek Szegeden. A Diósgyőrt és a Kecskemétet is verték a házigazdák, a Vasas elleni párharcuk pedig gól nélküli döntetlent hozott. Sajnos mi sem tartozunk a szerencsés csapatok közé e téren, hiszen a szegediek vendégeként egyetlen döntetlentől eltekintve rendre kikaptunk eddig.

A két csapat legutóbbi mérkőzésén készült felvétel tavaly augusztusban. Papp Máté blokkolja a szegediek egyik legjobbjának, Gajdos Zsolt próbálkozását. (forrás: Szeged-Csanád Grosics Akadémia web-oldala)

Dorogon még várat magára az első idei győzelem, s az előjelek alapján most sem tűnik úgy, hogy éppen ezen az összecsapáson születne meg. A szegediek jelenleg erősebb és kiegyensúlyozottabb gárda képét mutatják, ezen felül eddig nem igazán ment a mieinknek a Szeged vendégeként. Elméletileg a hazaiak fáradtabbak lehetnek a hétközi kupameccs miatt, de ez sem jelenthet feltétlen előnyt a számunkra. Odahaza különösen veszélyesek, s nagyon iparkodniuk kell a piros-feketéknek, ha pontosan kívánnak távozni a csongrádi megyeszékhelyről.

Szabó Gyula

Megosztás