Kategóriák: DorogHírekSport

Örök Mérlegen: Dorog – III.ker. TVE

A múlt hétvégi kiadós békéscsabai vereséget követően, idén először játszik itthon a dorogi csapat. Az évad 22. bajnoki fordulójában az óbudai együttes érkezik vendégjátékra. A találkozó február 6-án, vasárnap 13 órakor kezdődik a Buzánszky stadionban.

Újonc ellenfelünk az ősz végén egyre jobban kezdte felvenni a másodosztály ritmusát és a téli szünetben bennmaradó helyről várhatta a folytatást. A tavaszi szezonra való felkészülés során tovább erősödött a keret, amelyet az edzőmeccsek bíztató eredményei is igazolni látszottak. A múlt hétvégi nyitányon a kiváló pozícióban lévő Szeged ellen hazai pályán értek el 1–1-es döntetlent.

Mielőtt a szokásos mérleget bemutatnánk, sportkrónikási szempontból sikerről számolhatok be. Ugyanis korábban a két csapat legelső mérkőzésének eredménye hiányzott. Sokáig úgy tűnt, hogy nem felellelhető az adat, végül a közelmúltban a korabeli Nemzeti Sport archívumának oldalain megtaláltam az elveszettnek hitt mérkőzésről szóló tudósítást. 1941 őszén Óbudán egy élvezetes, gólgazdag meccsen, a helyzeteit jobban kihasználó hazaiak 3 : 2 arányban nyertek ellenünk. Mindkét gólunkat Pfluger Dezső szerezte. Így teljes a mérleg és ezen eredményt immár be tudjuk illeszteni a statisztikába.

Ez lesz a két csapat 44. egymás elleni tétmérkőzése.

Az eddig 43 találkozó során 17 dorogi győzelem, 14 döntetlen, 12 vereség; 62 : 54-es gólaránnyal született.

Hazai mérlegünk: 21 meccsen 10 győzelem, 9 döntetlen, 2 vereség; 35 : 22-es gólarány.

Csak a bajnoki mérkőzéseket számítva:

41 meccsből 15 dorogi győzelem, 14 döntetlen, 12 vereség, 56 : 53-as gólarány.

Hazai pályán: 20 mérkőzésből 9 győzelem, 9 döntetlen, 2 vereség, 31 : 21-es gólaránnyal.

A részletes mérlegről bővebben itt olvasható: Örök Mérlegen: III. Kerületi TVE – Dorog

A két gárda legutolsó egymás elleni meccsén készült felvételen ahogy az egyenlítő gólunk szerzője, Tomás Lénárth kerekedett felül ellenfelén, úgy teperte le a dorogi csapat is az óbudaiakat. (Forrás: Nemzeti Sport)

Az elmúlt egy évtizedben lejátszott 9 találkozón egyetlen döntetlentől eltekintve, rendre a Dorog győzött. Legutóbb tavaly augusztus 15-én, Óbudán Tomás Lénárth és Girsik Áron góljaival vesztett állásból sikerült fordítani és nyerni 2–1-re. Dorogon utoljára 2020. február 12-én a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében csaptak össze, ahol szintén egy gólos hátrányból fordítva, nyertek a mieink 4–1-re.

A dorogiaknak rendezni kell soraikat és hamar túltenni magukat a csabai fiaskón, különben az egyre magabiztosabb és az NB II-ben megkapaszkodni kívánó fővárosaikkal szemben kellemetlen meglepetésben lehet részük.

Szabó Gyula