Kategóriák: Hírek

Ásó helyett kotrógép, avagy miért válasszuk a bobcat-et?

Az építkezés minden esetben földmunkával kezdődik, legyen szó akár házépítésről, átalakításról, tereprendezésről. De milyen munkagépet válasszunk és hogyan készítsük elő a terepet? Cikkünkben ezekre keressük a válaszokat!

Hogyan készítsük elő a munkaterületet?

Senki sem szeret várni, bizonytalankodni, vagy éppen aggódni, hogy mikor sikerül megvalósítani régóta dédelgetett álmait. Egy épület építésénél, telek megtisztításánál, valamint a tereprendezésnél mindig fontos az idő. Mivel a munkagépeket legtöbbször napidíjas vagy órabéres alapon bérelhetjük ki, ezért érdemes mindent alaposan előkészíteni, hogy időben megkezdődhessen a munka. Először is ki kell jelölni a munkaterületet – lehetőség szerint karókkal és zsinórral –, fontos, hogy a növények ültetése, vagy kivétele esetén is jól látható módon jelöljük meg az adott növényeket. Mindemellett a kiásandó területeket is előre mérjük ki és jelöljük meg az előbb már említett módon. Fontos megemlíteni azt is, hogy nem árt, ha eltakarítjuk azokat a tárgyakat, amik útban lehetnek a gépeknek. Nem utolsó sorban pedig a konténert, valamint a terítendő anyagot úgy rendeljük meg, hogy a munkagép kényelmesen hozzá tudjon férni, mert, ha nagy a távolság, akkor a munkavégzés is drágább lesz. A mi feladatunk tehát, hogy előre elgondolva, előkészítve segítsük a gépkezelő munkáját, így ő sokkal gyorsabban és egyszerűbben tudja elvégezni a munkafolyamatokat.

Ha kész vagyunk az előkészületekkel, akkor hogyan tovább?

A leggyorsabb és leghatékonyabb megoldás a munkagépek használatában, illetve a precíz munkavégzésben zajlik. Ezért egy olyan csapatot kell keresnünk, akik készen állnak arra, hogy az Ön hívását követően azonnal neki állhassanak a kiszabott feladatnak. Legyen az telektisztítás, tereprendezés, árokásás, sávalap ásás, vagy bobcat bérlés. Budapesten és Pest megyében is számos cég foglalkozik földmunkával, illetve munkagépek és bobcat bérbe adásával.

Miért érdemes kotrógépet bérelnie?

A kisebb, egyszerűbb munkafolyamatok kézi földmunkával és elvégezhetők, azonban egy nagyobb tereprendezés, vagy ingatlanépítés során ez nem elegendő. Egy ingatlan felépítése is a telek megtisztításával kezdődik, melyet kézi földmunkával, nem csak hogy hosszú folyamat lenne elvégezni, de a munkások bérét is bele kellene kalkulálni. Tehát, ha nem a konyhakertünket szeretnénk felásni, akkor érdemes bobcat munkagépet bérelni.

Milyen adaptert válasszak a kotrógéphez?

Egy bobcat-et nagyon sokféle adapterrel és kanállal lehet felszerelni, ezért először át kell gondolni, hogy mire lesz szükségünk, de legjobb, ha a bérlő céggel megbeszéljük a megbízást pontos részleteit. Ezáltal ők biztosan a megfelelő felszereltségű kotrógépet tudják majd ajánlani, hiszen az ismertebb forgókotró mellett, markoló, betonkeverő és kalapács adapterekkel is rendelkezhet az adott gép.

Mennyibe kerül a bobcat bérlése?

A kotrógép árát több tényező is befolyásolja. Ahogyan a kotrógéppel elvégezhető feladatok is különbözőek, úgy alakulnak az árak is, amit mindig az ügyfél igényeire szabnak. Például telektisztítás esetén fontos a területen található épületek száma, a talaj minősége és nem utolsó sorban a telek fekvése. Hasonlóan a telektisztításhoz, a tereprendezés is függ a talaj minőségétől, mert például egy laza, vagy homokos talajon gyorsabban elvégezhető a munka, mint a sziklás, vagy között talaj esetében. Az árkok ásásánál az ár pedig az árok hosszúságától és mélységétől függ elsősorban.