Öt évet kapott a tapétavágókéses rabló nő

5 év börtönbüntetésre, és 5 év közügyektől eltiltásra ítélték azt az 55 éves piliscsévi nőt, aki tapétavágókéssel fenyegetve támadt meg két nőt Esztergomban, az egyiktől az értékeit is elvette.

A megállapított tényállás szerint a vádlott nő 2021. július 12-én 19 óra 30 perc körüli időben Esztergomban, a Mária Valéria hídon gyalogló nőt követte, hozzá közel érve a nála lévő kés fém vágóélét kb. 2 cm-re kitolva közölte, hogy „add ide a táskád és a pénzed”, miközben a kést a sértettől kb. 1 m-re tartotta. A sértett a fenyegetéstől megijedt és elfutott, így a vádlott tőle nem tudott értéket elvenni.

A vádlott ezt követően az esztergomi Nagy Duna sétányon gyalogolt, amikor 20 óra 30 perc körüli időben észrevette a Gőzhajó utca irányába a járdán közlekedő másik sértettet. A vádlott a nő vállára felakasztott táskát megfogta, majd a másik kezében lévő sniccerrel elvágta a pántját azért, hogy a benne lévő értékeket megszerezze. A vádlott megpróbálta kitépni a sértett kezéből a táskát, de ez nem sikerült, ezért a késsel hadonászni kezdett és a sértettet megvágással fenyegette.  A sértett a fenyegetés hatására elengedte a táskáját, amiből a gyanúsított kivette a pénztárcában lévő kb. 25.000 forintot, majd a táskát és a pénztárcát a helyszínen hagyva elmenekült.

Az előkészítő ülésen a vádlott beismerte bűnösségét, a bíróság a nőt halmazati büntetésként 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet a vádlott és a védője tudomásul vette, az ügyész 3 napot tartott fenn a jognyilatkozat megtételére, így az nem jogerős. A bíróság a letartóztatást a jogerős határozatig fenntartotta.

Az Esztergomi Járásbíróság a 2022. február 3. napján tartott előkészítő ülésen, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette ügyében hozott ítéletet egy 55 éves nővel szemben.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék