Kategóriák: DorogHírek

Kilátópont létesülhet a dorogi Kálvária-dombi aknatoronyból

Zeneiskolává alakíthatják át az egykori Dózsa iskolát, felújítanak egy útszakaszt, amely Mosonyi Albert nevét viseli majd, mindemellett a Kálvária-dombi aknatoronyból kilátótorony létesülhet. Többek között ezeket a célokat tűzte ki 2022-re a városvezetés Dorogon.

„Jelentős városfejlesztési, környezetrendezési eredményeket hozó 2021-es esztendő van mögöttünk. Remélem, hogy a 2022. évben is terveinknek megfelelően alakulnak majd programjaink. Nagy az elvárás, hiszen a környezeti rendezés, az építés mellett történelmi jelentőségű eseményre is sor került az elmúlt esztendőben, és hosszú évtizedes hagyományainknak megfelelően szeretnénk ebben az esztendőben is sok értéket, örömet jelentő építést, felújítást és programot szervezni.” – mondta dr. Tittmann János, a Dorogi Magazin január 25-ei műsorában.

A polgármester a videóüzenetében közölte, hogy a Mosonyi Albert Intézet előtti utat szintén Mosonyi Albertről fogják elnevezni. Az említett útszakaszt és a hozzá tartozó járdát felújítják, szilárd burkolattal látják el, valamint rendezik a vízelvezetést is. A tervek szerint májusban adják majd át az új névvel ellátott utcát. A polgármester kiemelte azt is, hogy ezzel egyidőben a Köztársaság út melletti lakótelep környezetét is rendezik majd. A lakótömbök közötti területet szilárd útburkolattal látják el, illetve zöldfejlesztést is végeznek majd.

„A legnagyobb volumenű tervünk az a volt Dózsa iskolának zeneiskolába történő átépítése, átalakítása. Nagyon régóta tervezzük mi már ezt a beruházást, és most ebben az évben talán mód nyílik arra, hogy az alapfokú művészeti oktatást érintő beruházások és felújítások is pályázati forrás kiegészítésben részesülnek” – jegyezte meg dr. Tittmann János, majd kiemelte, hogy a Kálvária-dombi aknatornyot szeretnék átalakítani és felújítani, melyből a tervek szerint kilátópont létesülne, így kiváló kirándulóhellyé és természetjáró központtá alakulna Dorog egyik jelképe.

A polgármester végül elmondta azt is, hogy az építés és a felújítás mellett kulturális sportrendezvényeket is szerveznek majd, hiszen a sportintézményük 10 éves fennállását fogja ünnepelni. „A bányásznapra is tartogatunk meglepetéseket, hiszen Dorog város történetét feldolgozó könyvet is bemutatnak majd. Én remélem, hogy az elmúlt évek tradícióinak megfelelően eredményes év áll előttünk, ehhez nem kell más, csak erő, egészség és az együvé tartozásnak tartalommal való megtöltése.” – tette hozzá a városvezető.

A dorogi polgármester videóüzenete (51 másodperctől):

Forrás: Dorogi Magazin YouTube csatornája

Megosztás