Kategóriák: HírekKék hírek

Többször is rálőtt sógorára Sárisápon

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki riasztófegyverrel több alkalommal rálőtt sógorára Sárisápon.

Az Esztergomi Járásbíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és a sógora egy korábbi családi konfliktus miatt rossz viszonyban voltak, emiatt a vádlott testvére és a sógora is sokat veszekedtek egymással. A vádlott 2020. november 28-án Sárisápon a délelőtti órákban, az utcán összetalálkozott testvére gyermekével, aki elmondta neki, hogy szülei megint a vádlott miatt vesztek össze. A férfi magához vette az engedéllyel tartott gáz- és riasztó fegyverét, ezt követően a testvérével és annak családjával találkozott az egyik sárisápi buszmegállóban azért, hogy együtt elutazzanak a nagyszülőket meglátogatni. A vádlott sógora gépkocsival utánuk ment, majd a buszmegállóba érve kiszállt a gépjárműből és a vádlott felé indult, aki elővette a fegyvert, és kilenc alkalommal célzott lövést adott le sógorára.

A vádlott sógorának sérülése nem keletkezett, azonban a férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásától a buszmegállóban várakozók megijedtek.

A Tatabányai Törvényszék, mint másodfokú bíróság a 2022. január 27. napján tartott nyilvános ülésen helybenhagyta az Esztergomi Járásbíróság garázdaság bűntette ügyében hozott ítéletét azzal, hogy a törvényszék a vádlottat előzetesen mentesítette a büntetett előélethez fűződó hátrányok alól. Az Esztergomi Járásbíróság ítélete a mai napon jogerőre emelkedett.

Az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat 1 év – 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte, valamint a gáz-riasztó fegyver és a töltények elkobzásáról döntött.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék