Kategóriák: Hírek

Erős Gábor indul a Fidesz színeiben térségünkben

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt (Fidesz-KDNP) Komárom-Esztergom megye 2. választókerületben Erős Gábort jelöli országgyűlési képviselőnek.

A január 26-ai sajtótájékoztatón Erős Gábor elmondta, hogy számára egy megtisztelő feladat, hogy a Fidesz-KDNP őt jelölte képviselőnek, majd hozzátette, hogy ennek a felkérésnek a legjobb tudása szerint szeretne megfelelni. „Esztergomban születtem és ez a választókerület elég közel áll hozzám minden településével együtt. Három gyermekem van. Iskoláimat Esztergomban végeztem, majd az iskolák után a sport tette ki életem nagy részét, hiszen játékvezető lettem, majd ott végigjárva a létrákat a FIFA keretig jutottam, ami által elmondhatom, hogy amit el lehet érni, azt elértem, hiszen a világot bejárva olimpiai döntőn, BL döntőn, világbajnoki elődöntőn is ott voltam” – jegyezte meg életrajzával kapcsolatban a képviselőjelölt. Erős Gábor elmondta azt is, hogy Esztergomban 2014-ben – a Fidesz színeiben – képviselőnek választották, majd a 2019-es helyi önkormányzati választásokat is megnyerte, ekkor Hernádi Ádám polgármester alpolgármesterének kérte fel.

„Szeretném azt a munkát, amit eddig bizonyítottam az önkormányzati képviselőként végeztem, a választókerületben is folytatni. De nagyon jól tudom, hogy ez egyedül nem megy, ez csak úgy fog működni, hogyha a választókerület településeinek polgármesterével közösen együtt dolgozva az elmúlt tíz év fejlődését, az elmúlt tíz év sikereit tovább fejlesztjük, tovább vigyük.” – jegyezte meg Erős Gábor, majd hozzátette, hogy céljai között szerepel a Magyar Falu Program pályázatainak folytatása, az esztergomi gát megépítésének elősegítése és az M100-as autóút gördülékeny kivitelezése. „Azt akarom, hogy a környező települések érezzék azt, hogy egy a csapat, egy a szászló és nem hátrafelé megyünk, hanem előre. Valamint abban bízom, hogy az elmúlt 12 évet újabb sikeres évekkel tudjuk tovább vinni” – jelentette ki a képviselőjelölt.

Erős Gábor életrajza:

Erős Gábor 1971-ben született Esztergomban. Házas, felesége gyógymasszőr, három felnőtt gyermekük van. Társalgási szinten beszél angolul. Hobbija a kertészkedés, borászkodás, a labdarúgás, és minden, ami sport. Két kutyája van, és egy 60 éves P50-es Trabant büszke tulajdonosa. 1991-ben az esztergomi Bottyán János Technikumban végzett. 1994-től vállalkozó, vendéglátó üzletvezető végzettséget szerzett. 2003-ban FIFA labdarúgó játékvezető asszisztens, 2006-ban felsőfokú játékvezetői vizsgát tett. 2021 óta fitness szakedző. 2014 óta a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője Esztergomban. 2016 óta frakcióvezető. 2019-ben Esztergom város főállású alpolgármestere lett.  1994-ben a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség játékvezetője lett, 2000-től pedig az MLSZ játékvezető asszisztense. 2003 és 2016 között nemzetközi FIFA keret tag volt. Számos rangos sporteseményen vett részt (2006 U21 Európa Bajnokság-Portugália, 2007 U20-as világbajnokság Kanada, 2008 Olimpia Peking, 2009 U17-es világbajnokság Nigéria, 2010 felnőtt világbajnokság Dél Afrika, 2011 Bajnokok Ligája Döntő Manchester, 2012 Európa Bajnokság Lengyelország-Ukrajna, 2013 U20-as világbajnokság Törökország). 2011-től a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség Elnökségének a tagja. 2016-tól a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottság és a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Játékvezetői Sportalapítvány elnöke

Erős Gábor kitüntetései: Komárom-Esztergom Megye Sportjáért 2017, Hivatalos Labdarúgók Szervezete Puskás Ferenc díj, Az év legjobb asszisztense 2009-2015.