Kategóriák: HírekKék hírek

Drónnal kerestek egy eltűnt túrázót Pilisszántónál

Január 15-én, szombaton délután érkezett a segélyhívás a rendőrséghez, hogy egy túrázó Pilisszántó és Piliscsaba között eltévedt és nem találja a megfelelő utat – erről számoltak be a solymári polgárőrök a közösségi oldalukon.

A solymári polgárőrök a pilisszántói körzeti megbízott kérésére 4 fővel és egy drónnal vettek részt a keresésben. A hölggyel telefonon folyamatosan kapcsolatban voltak, de a térerő hiányában csak szófoszlányokat hallottak.

A behatárolt helyszínen a polgárőrök a drónjukat a magasba küldték és a területet pásztázva sikerült rábukkanniuk a kihüléssel fenyegetett, fáradt, kétségbeesett természetjáróra. A polgárőrök a mentőcsapatok kiérkezéséig a drónnal 50 méteres magasságban a hölgy felett lebegtek, így mutatva a pontos helyet, ahová a segítségnek minél hamarabb meg kellett érkeznie.

Szerencsére az ijedtségen kívül nagyobb baj nem történt, hála a solymári lakosoknak és a helyi vállalkozóknak, valamint a MyActionCam csapatának, akik megteremtették a drón megvásárlásának lehetőségét.

Fotók, forrás: Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület Facebook oldal