Tanúkat hallgatnak meg a piliscsévi lány gyilkosságával kapcsolatban

2022. január 11-én, kedden a Fővárosi Törvényszék tanúkat hallgat meg egy 2019 szeptemberében történt óbudai gyilkossággal kapcsolatban, ahol az áldozat egy piliscsévi család lánya volt.

A vádirat szerint a terhelt és az akkor 18 éves sértett 2019 áprilisának elején ismerkedett meg egymással, majd röviddel ezt követően párkapcsolat alakult ki közöttük.

A sértett elköltözött a nevelőszüleitől, miután azok nem támogatták a vádlottal való kapcsolatát. A lány az elköltözését követően egyre rendszertelenebbül tartotta a kapcsolatot a családjával, a férfival való kapcsolata azonban egy idő után romlani kezdett, gyakran összevesztek. Ettől függetlenül a pár beköltözött egy III. kerületi, üresen álló, bontásra ítélt, romos házba, ahol a tettlegességig fajuló viták folyamatosak voltak közöttük.

2019. szeptember 18-án a reggeli órákban ismételten összevesztek, a vita során Sz. Tamás dühében, nagy erővel, kitartóan bántalmazta Nikolettát. A sértett a bántalmazás következtében védekezésre képtelen állapotba került, a vádlott ezt kihasználva fojtogatni kezdte a lányt, aki a helyszínen életét vesztette. Cselekménye elkövetése után a terhelt a sértettet lemeztelenítette, s a holttestet magára hagyva távozott a helyszínről. A holttestet 2019. szeptember 28-án állampolgári bejelentés alapján találták meg.

Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja a férfit, a következő, január 11-ei tárgyaláson tanúkat hallgatnak meg az ügyben.

Forrás: birosag.hu / borsonline.hu
Fotó: police.hu