Kategóriák: HírekTokodaltáró

Megújul a tokodaltárói Tárna utca

Településkörképi szempontból megújul a tokodaltárói Tárna utca. Első körben kivágták az ott található tujákat, majd többek között parkosítást végeznek el, térköves parkolót alakítanak ki, valamint egy járdaszakaszt is felújítanak.

Petrik József polgármester, a település közösségi oldalán számolt be arról, hogy Tokodaltáró Község Önkormányzata fontos feladatának tekinti a Tárna utca településképi szempontból történő megújítását. Terveik között szerepel az élelmiszerbolttal szembeni járda felújítása, térköves parkolók kialakítása. A képviselők és civil szervezetek is ötleteket, javaslatokat fogalmaztak meg a József Attila utcától a körforgalomig tartó útszakasz fejlesztésére, parkosítására, a közbiztonság javítására. A 2022. évi költségvetés tárgyalásakor a felújítási feladatok egy részére már forrást – saját bevétel, pályázati támogatás – szeretnének biztosítani.

„A biztonságos közlekedés javítása érdekében a héten elkezdtük az utcában található tuják kivágását. A sűrű növények miatt a lámpatestek nem világították meg a járdát, ezért a gyalogosok a közutat használták. A tuják kivágásával egy nyitottabb, világosabb, jobban használható járdaszakaszt tudunk biztosítani a gyalogosoknak. A tujákat természetesen más fafajtákkal pótolni fogjuk.” – jegyezte meg bejegyzésében a polgármester.

Forrás: Tokodaltáró Facebook oldal
Borítókép: hidlap.hu

Megosztás