Ki volt tiltva a szórakozóhelyről, erővel akart bejutni

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélhetik azt a férfit, aki egy Esztergomhoz közeli szórakozóhelyen azért ütött meg egy biztonsági őrt, mert az nem akarta a rendezvényre beengedni.

A vádirat szerint az elkövető 2021. augusztus 29-én 0 és 1 óra közötti időben gépjárművel megjelent két társával az Esztergomhoz közeli szórakozóhelyen, ám a biztonsági őr nem engedte be őket a zenés, táncos nyilvános rendezvényre, mert egyikük korábbi viselkedése miatt onnan ki volt tiltva.

A három férfi közül ketten belenyugodtak abba, hogy a rendezvényre nem mehetnek be, ám a harmadik férfi visszafordult, ismételten odament a bejárathoz és a pénztárnál jegyet akart váltani. A biztonsági őr közölte vele, hogy egyedül sem léphet be a szórakozóhelyre. A férfi rákérdezett, hogy biztosan nem engedik-e be, majd a sértett igenlő válasza után őt egy alkalommal ököllel, közepes erővel a fején megütötte, aki ettől elesett, és elveszítette az eszméletét. Ezután a férfi a gépkocsihoz szaladt és társaival együtt elhagyta a helyszínt. A sértettnek a bántalmazása következtében állkapocscsont törése keletkezett, amelynek gyógytartama 6 hét.

Az ügyészség indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést szabjon ki.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség