Kategóriák: Hírek

Újévi fogadalmak 2022-re

Nemsokára 2022-t írunk, így ideje elgondolkodni azon, hogy miket fogadj meg az újévre. Ha még nem tudod, hogy mit kéne máshogy csinálni a következő esztendőben, adunk néhány tanácsot.

Szokj le a dohányzásról!

Letenni a cigarettát tényleg nem egyszerű. Nagy kitartás, akaraterő, és legfőképp motiváció kell hozzá. Ahhoz, hogy elég ösztökélt légy, meg kell fontolnod, hogy milyen előnyökkel járna, ha már nem dohányoznál. Segítheti a dohányzásról való leszokást, ha kezdetben nikotinos vagy nikotinmentes e-liquid folyadékkal töltött elektromos cigarettát gőzölsz. De a gyógyszertárakban kapható nikotintapaszok és rágók ugyanúgy hasznosak lehetnek. Az elvonási tüneteket pedig tovább csökkentheted, ha sportolsz, új hobbit keresel vagy alkalmanként relaxálsz.

Barkácsolj!

A barkácsolás kapcsán sokaknak a kalapács, a csavarhúzó vagy a fúró jut eszükbe, amikkel a férfiak valami nehéz dolgot tákolnak. Holott elég akár néhány csavar, egy-két befőttes üveg, egy kis ragasztó, és rögtön csodákat hozhatunk létre. Ha esetleg inspirálódni szeretnél, elég körülnézni az interneten. A kreatív munkával töltött óráknál pedig nem igazán van jobb módja a figyelemelterelésnek. Az alkotás öröme többek között segít a belső béke megtalálásában, valamint kilépni a szürke hétköznapokból. Mi lenne, ha valami aranyos alkotással kezdenéd az újévet?

Pihend ki magad!

Talán kicsit közhelyesnek tűnhet, de a rendszeres, nyugodt és pihentető alvás nélkülözhetetlen. Ilyenkor tud a tested és az agyad is feltöltődni, amitől másnap – jobb esetben – ugyanolyan koncentrált és friss lehetsz. Sajnos a rohanó világunkban néha erre jut a legkevesebb idő, pedig a legújabb kutatások is azt bizonyítják, hogy egy felnőttnek 7-9 órát kell aludnia.

Olvass többet, görgess kevesebbet

Az utolsó tippünk is szorosan köthető az alváshoz. Azáltal, hogy az elektronikai eszközök körülvesznek minket, órák hosszat görgetjük a közösségi oldalakat, nemcsak a szemünk romlik, de az alvásunk minősége is. Ha legalább lefekvés előtt egy könyvre cseréljük a kütyüket, igazán hálás lesz érte a szervezetünk.

Megosztás