Kategóriák: Hírek

Hogy lehet otthonos egy nappali?

Önöknél is a nappali a szocializáció fő színtere? A legtöbb lakásban ez az az élettér, ahol összegyűlhet a család, és a tagok minőségi időt tölthetnek el egymás társaságában. Közösségi fórumként pedig igenis megérdemli, hogy minden família a személyes ízlés karakterisztikájához igazítva dekorálja.

Néha viszont egyszerűen nem tudjuk megfogalmazni, hogy mi hiányzik a térből, és komolyan eltűnődünk azon, hogy vajon melyek a legfontosabb elemek, amelyekre minden nappalinak szüksége van ahhoz, hogy teljesnek mutathassa magát? Egy jó stílusú dohányzóasztaltól kezdve a funkcionális szempontoknak is eleget tevő bútorokig nagyon sok minden hozzájárulhat ahhoz, hogy ez a komplex idill teljes lehessen.

A legfontosabb elemek

A lehető legfontosabb aspektus, hogy a nappali stílusának tükröznie kell önt és a saját ízlését. Természetesen lehetnek iránymutató támaszpontok, de ne hagyja, hogy kicsússzon a kezéből az irányítás, hiszen ez az otthona, és úgy tisztességes, ha önt szolgálja az önnek leginkább megfelelő módon. Ehhez mérten díszítse kedvére! Bár kétségtelen, hogy van néhány lakberendezési alaptézis, de a lényeg mégis az egyéni tetszési index. Fontos a leginkább kardinális elemek kiválasztása. Erre fordítson elég energiát! A legtöbb ember számára ez a központi enteriőr téma a kanapék és fotelek tematikája. Vásárolja meg azt, amelyik igazán elnyeri a tetszését, és valóban jó minőséget képvisel. Egy kanapé nagy befektetés, és nyilván ön is azt szeretné, hogy tartós és gyönyörű legyen. A szőnyegek, a párnák és a különböző műalkotások tárháza pedig tovább szofisztikálhatja a szoba kialakítását és megjelenését. Hogy milyen legyen? Döntsön!

Funkcionális darabok

Jól mutat, ha a nappali formálisabb, mint a családi szobák, de azért legyen működőképes és életrevaló. A fali szekrények optimális beépítése nagyszerű módja annak, hogy élvezzük a szobát, ugyanakkor jobban kihasználjuk a benne rejlő funkcionális lehetőségeket, és a könyvek elengedhetetlenek minden nappaliban. Soha nem lehet elég irodalmi alkotás egy igazi otthonban. Hogy miért? Az otthon az ott élő emberek kiterjesztése, és nincs jobb módja a személyiség bemutatásának, mint a könyvek gyűjteménye. Fejezze ki az utazás, a művészetek vagy a gasztronómia iránti szeretetét azáltal, hogy könyveket épít be a dekorációba. A könyvek mélységet, textúrát és megfelelő tónust adhatnak az otthon melegéhez.

A fotó forrása: Pressmaster / Shutterstock.com

Megosztás