Nem adta meg az elsőbbséget a motorosnak, vádat emeltek ellene

A Tatabányai Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben emelt vádat azzal a nővel szemben, aki nem adta meg az elsőbbséget annak a férfinak, aki egy motorral közlekedett.

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott 2020. május 14-én a délutáni órákban derült időben Esztergom lakott területén kívül vezette a gépjárművet. Egy kereszteződéhez érve nem adta meg az elsőbbséget annak a motorkerékpárral közlekedő sértettnek, aki szabályosan előzött egy tehergépkocsit, így emiatt összeütköztek. A baleset következtében a sértettnek súlyos, maradandó fogyatékosságot eredményező vállsérülése keletkezett.

Az ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a nővel szemben az Esztergomi Járásbíróságon és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás mellőzésével felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki és hosszabb időre tiltsa el őt a járművezetéstől.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség