Kategóriák: HírekKomárom-Esztergom

Eszközöket adtak át az önkéntes tűzoltóknak

A 2021. évben a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok részére meghirdetett pályázatok záró rendezvényét tartották meg a napokban Tatabányán. Az eseményen térségünk önkéntes tűzoltói is részt vettek.

Az év során összesen három pályázatot írtak ki: az önkéntes tűzoltó egyesületek, önkormányzati tűzoltóságok, valamint az önkéntes mentőcsoportok részére. A pályázaton elnyert pénzeszközöket és egyéb felszerelések az év során folyamatosan adták át.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott beszédében az önkéntesség fontosságát hangsúlyozta, egyben felhívta a figyelmet, hogy a pályázaton elnyert eszközökkel, felszerelésekkel a megye védelmi képessége nagymértékben javult. Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes megyei katasztrófavédelmi igazgató beszédében megköszönte és méltatta az önkéntes tűzoltó egyesületek munkáját. Csordás János tűzoltó alezredes, tűzoltósági főfelügyelő kiemelte, hogy megyénk önkéntes szervezetei összességében az idei évben 82,5 millió forintt értékben nyertek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által kiírt pályázatokon. Az Esztergom járásban ezen felül kiosztásra került egy Volkswagen Amarok típusú erdőtűzoltásra felkészített gépjármű (Tokod ÖTE), valamint Sárisápon egy emelőkosaras utánfutó.

Az idei évben a BM OKF pályázatán térségünkben a Nyergesújfalu ÖTE 676.500 Ft, az ÖTE Kesztölc 950.000 Ft, a Tokod ÖTE 950.000 Ft, az ÖTE Sárisápi 950.123 Ft, a Csolnok Polgárőr és ÖTE 692.600 Ft, a Piliscsaba ÖTE 671.590 Ft, a Süttői ÖTE pedig 187.754 Ft pénzbeli támogatást nyert el. Ezen felül a BM OKFT pályázatán eszközbeszerzésre természetbeni támogatást kapott: Nyergesújfalu ÖTE (20.638 Ft), Süttő ÖTE (349.861 Ft), Piliscsaba ÖTE (291.618 Ft).

Fotók: Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagy
Forrás: Katasztrófavédelem