Kategóriák: DorogHírekSport

Dorogi AC – egy régi név, ami most újra él

A Dorogi Egyetértés Sportegyesület utódjaként létrejött a Dorogi Atlétikai Club, melyben mintegy 10 szakosztály fog működni, köztük új sportágként a darts is. Szekér Zoltánnal, Dorog Város Egyesített Sportintézményének vezetőjével, valamint Vig Attilával, a Dorogi AC elnökével beszélgettünk.

Szekér Zoltán elmondta, hogy a hatékonyságnövelés és fejlődés érdekében a céljuk az volt, hogy létrejöjjön egy nagy, több szakosztály felölelő klub. Hozzátette, hogy a Dorogi Egyetértés Sportegyesület meglévő, kézilabda, teke, tenisz és természetjárás mellé, becsatlakozott a Dorogi Nehézatlétikai Club szakosztályai, valamint új sportágként a darts is. „Évek óta szerveződik egy fiatal közösség, akik most az újjáalakult egyesületben, szervezett módon tudják képviseli a darts sportágat városunkban. Számukra biztosítunk majd edzési helyszínt, ezzel is segítve a munkájukat. Hamarosan pedig egy új szakosztállyal is bővül majd a klub, itt a szabadidősport kerül majd előtérbe.”- mondta Szekér Zoltán, majd hozzátette, hogy a Dorogi Atlétikai Club, az egyesült szakosztályokkal, több mint 500 sportolóval folytatja a munkát 2022-től. „Nagy hagyománya van városunkban a sportnak, amihez a szakemberek hosszú évek munkájával járultak hozzá. Ezúton is szeretném nekik megköszönni az alázatos munkájukat. Szeretném kiemelni Bíró Lászlót, aki a tekesport alapjait teremtette meg Dorogon. Slavoczki Ferencet, aki hosszú éveken át dolgozott a dorogi tenisz sportban. Puksa Ferencet, aki elnökként rengeteget tett a dorogi birkózásért, most azonban átadja helyét a következő generációnak. Köszönöm munkáját a természetjárók oszlopos tagjának és elnökének, Kardos Jenőnek.” – emelte ki az intézményvezető.

Vig Attila elmondta, hogy szervezett módon a Dorogi AC 1914-ben alakult meg és ennek a hagyománynak az újra gondolásán dolgoztak az elmúlt hónapokban. Hozzátette, hogy a december 13-ai küldöttgyűlés során fogadták el a névváltoztatást és a Dorogi Egyetértés Sportegyesület, Dorogi Atlétikai Club néven működik majd tovább. A klub elnöke elmondta azt is, hogy a mai kor követelményeinek megfelelően az arculatban is terveznek változást, különösen figyelve a színekre, hiszen a piros-fekete mindig is jellemző volt a dorogi sportéletre. „Egy generáció váltás is zajlik itt, ez nyilván azt jelenti, hogy energikusabb, fiatalabb generáció következik, akik majd nyilvánvalóan megújítják ezt az egész szervezetet.” – emelte ki végül Vig Attila.