Kategóriák: DorogHírek

Digitális táblát kapott a Petőfi iskola a Richtertől

A Richter Gedeon Nyrt. hatszázezer forint támogatást biztosított a dorogi Petőfi Sándor Általános Iskolának, melyből digitális táblát vásároltak. A vállalat december 16-án adta át a nagyértékű oktatási segédeszközt, amely a természettudományi tantárgyak tanítását fogja szolgálni.

Garai Zoltán, a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének főmérnöke elmondta, hogy a városvezetéssel és az oktatási intézményekkel együttműködve azt a célt tűzték ki, hogy segítenek a helyi oktatás fejlesztésében. Ennek keretében korábban már a Zrínyi iskolában szintén átadtak egy okostáblát, a dorogi gimnázium természettudományoknál használatos oktatási eszközöket kapott, valamint a művelődési ház alagsorában egy új közösségi teret, Richter-termet alakítottak ki a diákoknak. „Az évzárás kapcsán mi sem lenne jobb, mint egy szép karácsonyi ajándék, ezért a vállalat nevében fogadjátok sok szeretettel ebben a nagy dobozban található interaktív táblát, a felszerelést követően pedig használjátok fel a természettudományok szeretetére. Reméljük, hogy nemsokára találkozunk a Richterben, de addig is, az iskolán kívül látogassatok el ti is a művelődési házban található Richter-terembe, ahol a szabadidő eltöltése mellett workshopokat is szervezünk majd nektek” – mondta a tanteremben jelenlévő diákoknak a vállalat dorogi főmérnöke.

Jászberényi Károly, az intézmény vezetője elmondta, hogy ez a digitális eszköz hozzájárul majd ahhoz, hogy interaktív módon, több dimenzióban láthassák a gyerekek a kémiai kísérleteket, a biológia, sőt a földrajz tananyagokat. „Ez az eszköz egy kicsit olyan, mint egy óriási tablet, amikor ez fenn lesz majd a falon, akkor már nem fogunk a krétaportól köhögni és egy teljesen új világ nyílik meg majd előttünk. Hiszen minden olyan kísérletet megnézhetünk majd, amire nem jut lehetőségünk egy tanórán.” – ismertette az eszközt az intézményvezető a gyerekeknek, majd mielőtt megköszönte a hozzájárulását a Richternek hozzátette: „Olyan cégtől kaptuk ezt az ajándékot, akikben potenciálisan azt is látjuk, hogy náluk sokan folytathatják majd a munkájukat, vagy az ő hatásukra éppen olyan tanulmányokat kezdenek meg, ami után a térségben tudnak elhelyezkedni és dolgozni”.