Birkózó sport-osztály indul a Meszlényi iskolában

Az esztergom-kertvárosi Meszlényi Zoltán Katolikus Általános Iskolában 2021/2022. tanévtől élsportolókat, valamint olimpikon jelölteket nevelnek, a következő tanévtől pedig birkózó sport-osztályt is indítanak – közölte közösségi oldalán Baranya István, az intézmény vezetője.

A napokban a Meszlényi iskola megállapodott az Esztergomi Birkózó SE és a Bp. Honvéd Birkózó SE-vel, hogy 1. osztálytól indulva, felmenő rendszerben birkózó „B. osztály” sport-osztályt hirdetnek és indítanak a következő tanévtől. Az első évfolyam „A. osztálya” normál tanrend szerint halad majd, míg a „B osztály” birkózó sport-osztályba járók egyéni sport tanrend szerint.

„Minden nap edzéssel kezdődik, majd iskolai tanulás, ebéd, és délutáni edzés következik. Az edzéseket a Birkózó SE edzői tartják, a tanulás, étkezés az iskolánkban történik. Minden feltétel adott, hiszen hamarosan elkészül – 400 millió forint pályázatból épülő – nemzetközi szintű birkózócsarnok és létesítményei, de az iskola sportcsarnoka is rendelkezésre áll majd. Folyamatosan tájékoztatjuk majd a szülőket, birkózni, sportolni vágyó gyerekeket a felvételi kiválasztás és beiratkozás feltételeiről, módjáról.” – írja az intézményvezető.

A képen a Magyar Birkózó Szövetség, a Bp. Honvéd és az Esztergomi Birkózó SE vezetői, edzői, a város vezetői, igazgató kollégák láthatóak (Baranya István – igazgató, Lévai Zoltán – Birkózó SE elnök/edző, Orbán Győző – Bp. Honvéd Birkózó SE elnök, Balogh Vilmos – Bp. Honvéd Birkózó SE szakmai igazgató).

Fotó, forrás: Baranya István közösségi oldala