Kategóriák: Hírek

Ránctalanítás természetesen: az 5 legnépszerűbb ránctalanító hatóanyag

A ránctalanító krémek kiválasztása során több fontos szempont merülhet fel, pl. hogy típusát tekintve száraz, normál vagy zsíros arcbőrre keresünk készítményt, vagy hogy az ápolandó bőrnek van-e egyéb problémája, mint ekcéma, rosacea vagy pikkelysömör. Kevésbé evidens, de szerencsére egyre elterjedtebb az az elvárás a vásárlók részéről, hogy a kozmetikumok, így az arckrémek is, minél több természetes hatóanyagot tartalmazzanak.

A főleg organikus, kisebb részben bio eredetű összetevőket tartalmazó természetes ránctalanító, anti-aging hatású arckrémek magasabb arányban tartalmaznak természetes növényi olajokat és kivonatokat. A bőr hálásabb is, ha nem kőolajszármazékokkal, mesterséges illatanyagokkal és színezékekkel, hormonkárosító tartósítószerrel, vagy bizonyítottan káros szilikonokkal és parabénekkel felvértezett készítményekkel “ápoljuk”hanem természetes márkák közül választjuk ki a legjobb ránctalanító krémet.

Az 5 legjobb természetes, ránctalanító hatású hatóanyag:

Acmella

Az acmella egy Brazíliában őshonos növény, ami az utóbbi években kezd egyre inkább bekerülni a köztudatba. A ráncok elleni küzdelem fegyvertárában egyre előkelőbb helyet kezd elfoglalni a természet “botoxának” is nevezett növény, illetve az abból kinyert hatóanyagok. Hatásmechanizmusa is hasonló a botoxhoz, mivel segít ellazítani az izmokat, ezáltal pedig a ráncok is kisimulnak. Ezen felül feszesíti a bőrt, javítja annak szerkezetét, ezáltal pedig csökkenti a bőrfelület érdességét. Nemcsak arckrémként ideális, egy acmella szemránckrém mindig jól jön.

Alma-őssejt

Az alma-őssejteket egy Svájcban honos almafajtából vonják ki, s bár labor-körülmények között állítják elő, alapanyagát tekintve természetes összetevőről van szó. A kozmetikum gyártók amiatt figyeltek fel erre az almafajtára, mert a hosszú, téli tárolás során sem ráncosodott be a gyümölcshéj, hónapok után is úgy néz ki, mintha akkor szedték volna le a fáról. Az alma-őssejt így egyre több ránctalanító krémben jelent meg, mint fontos hatóanyag. Segít a bőr saját őssejtjeinek megóvásában, aktiválásában, így keltve új életre a bőr felső hámrétegeit. Ennek hatására lassul a bőr öregedése, s finomodnak a már meglévő ráncok is.

Argán olaj

Kevésbé közismert tény a marokkói argán olajról, hogy nem csak a haj ápolására kiváló növényi alapanyag, hanem a ránctalanító hatása is egyedülálló. Elsősorban a bőrfeszesítő és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt alkalmas bőrápolásra, nem csak az arcon, hanem a szemek környékén is. Emiatt bármilyen anti-aging hatású, ránctalanító krémnek aktív és hatásos összetevője tud lenni. Rendkívül magas a bőrtápláló E-vitamin tartalma, gazdag antioxidánsokban és 80 százalékban telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Mindezek tetejében segíti a bőrregenerációt, a bőrsejtek megújulását a környezeti hatások által károsított bőrállapot esetében is.

Csipkebogyó

A csipkebogyó egy Európában is ismert és őshonos növény, melynek hatóanyagai a leghatékonyabb ránctalanító hatású természetes összetevők közé tartoznak. A krémekben fellelhető kivonatként is, de a legbiztosabban akkor fejti ki hatását, ha az adott krém csipkebogyó olajat tartalmaz. A csipkebogyó és belőle készült olaj igen gazdag antioxidánsokban és vitaminokban, példának okáért magas a C-vitamin tartalma is, így elősegíti a bőr saját kollagéntermelését. A csipkebogyóban található omega-3 és omega-6 zsírsavaknak köszönhetően segíti a hegek gyógyulását, a bőr regenerációját (pl. UV-károsodást követően). Mindezek tetejébe még retinolsav is megtalálható a csipkebogyó alkotóelemei között, ami ami csökkenti a ráncok mélységét és erős kontúrjait, feszesebbé és tömörebbé varázsolja a bőrt, elősegíti sejtjeinek megújulását. Szinte mindent tud, amire az érett, ráncosodó bőrnek szüksége lehet.

Gránátalma

A gránátalma Közép-Ázsiából származik, de már a mediterrán országokban is előszeretettel termesztett növény. Olajként egy rendkívül sűrű, de tápanyagokban nagyon gazdag növényi olaj, melynek előállításához sok-sok gránátalmára van szükség. A ránctalanító krémekben gyakran kivonatként, vagy léként van jelen, s bár hatását ilyen formában is kifejti, mégis érdemesebb az esszenciális, olaj formában keresni az összetevők között, mivel olajként a hatása is jóval erősebb. Igazi különlegességét az adja, hogy csak a gránátalmából készült olaj tartalmaz punicinsavat, ami antioxidáns hatású, óvja a bőrt a káros környezeti hatásoktól. Többféle vitamint is tartalmaz igen magas koncentrációban, így megtalálható benne az A-, C-, E- és K-vitamin is. Bőrtápláló tulajdonsága mellett hidratál is és támogatja a bőr vízmegtartó képességét, valamint fokozza a bőr rugalmasságát és a saját kollagén-termelését is. Mivel tartalmaz ösztrogént, így menopauza után kimondottan ajánlott a használata, de egyéb, hormonegyensúlyra kiható állapotok esetén óvatosan szabad csak alkalmazni.

A természetes növényi olajokat alkalmazhatjuk az arckrémek mellett is párhuzamosan is, felturbózva a krém hatását, de arckrém helyett is megállja a helyét, ha nagyon érzékeny, allergiás, irritációra hajlamos bőrtípusról vagy bőrállapotról van szó.

Megosztás