Kategóriák: DorogHírek

100 éves a Dorogvidéki Református Egyházközség

A centenáriumi évforduló alkalmából ünnepi hálaadó Istentiszteletet tartottak a dorogi református templomban. A templomkertben pedig egy kopjafát áldottak meg – írja a dorogi önkormányzat a honlapján.

Pungur Béla lelkész köszöntő szavait követően főtisztelendő Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét a szépszámú gyülekezet előtt. Az eseményre a Kárpát-medence számos pontjáról, a Zsil-völgyéből, Erdélyből is sokan elfogadták a meghívást.

December 5-én egy évszázad történetére emlékeztek az ünnepen. 100 esztendő, nem sok az emberiség, országunk, településünk történetéhez képest. De az erőfeszítés, amely ezt a lelkes gyülekezetet az évtizedek alatt egységgé, Dorog erős közösségformáló, építő erejévé tette rendkívüli. Ennek a viszontagságoktól sem kímélt 100 esztendőnek két sarkalatos pontja van: az egyik a templomépítő akarat, a másik a közösség ereje, amelyet 2018-ban a Gyülekezeti Ház megépítése koronázta meg.

Pungur Béla és Pungurné Császár Judit lelkész házaspárt a gyülekezet személyes ajándékkal köszöntötte, mivel 2021 decemberében immár 30. esztendeje szolgálják gyülekezetüket.

Az Istentiszteleten többek mellett ünnepi beszédet mondott Dorog testvértelepülésének (a Felsőboldogfalvához tartozó) Farcád lelkipásztora és Dankó Kristóf alpolgármester is.

A templomkertben elhelyezett kopjafát megáldotta nagytiszteletű Gerecsei Zsolt, a Tatai Református Egyházmegye esperese, majd a gyülekezettel közösen énekelték el a Himnuszt és a Székely himnuszt.

Fotók, forrás: dorog.hu

Megosztás