Kategóriák: Hírek

Völner Pál: Négy fontos területen is előrelép Magyarország

A fiatalokra, a gyermeket nevelő családokra és a nyugdíjasokra is kedvező dolgok várnak, a minimálbér és a szakmunkás minimálbér pedig 200, illetve 260 ezer forintra emelkedik – többek között erről beszélt portálunknak Völner Pál.

„Újabb elemmel bővül az eddig is nemzetközi elismerésnek is örvendő magyar családtámogatási rendszer: a gyermeket nevelő családok visszakapják a személyijövedelem-adójukat” – mondta portálunknak Völner Pál. A térség országgyűlési képviselője hozzátette: az intézkedés csaknem 2 millió szülőt érint, és összesen mintegy 600 milliárd forint kerül így vissza a családokhoz.

Mint mondta, az ország gazdasági eredményeinek köszönhetően nem csak a családok részesülhetnek jelentős támogatásban, hanem például a fiatalok is. „Jövőre a 25 év alattiaknak nem kell jövedelemadót fizetniük, így havi több tízezer forinttal kereshetnek többet. A Fidesz-KDNP meggyőződése, hogy a lehető legnagyobb segítséget az jelenti, ha minél több területen biztosítunk lehetőségeket az embereknek” – fejtette ki a képviselő.

A nyugdíjasok helyzetéről szólva elmondta: a 80 ezer forintos nyugdíjprémium után újabb összeget várhatnak az idősebb honfitársaink a számlájukra, illetve a postástól, februárban ugyanis megérkezik a 13. havi nyugdíj. „A baloldal elvette, mi pedig visszaépítjük ezt a juttatást. Mi ugyanis tiszteljük és becsüljük az idősebb korosztályt, és pontosan tudjuk, hogy ők is nagyon keményen dolgoztak annak idején, az ő munkájuk nélkül nem tarthatnánk most itt” – tette hozzá.

A most dolgozó emberek fizetésével kapcsolatban kifejtette: a minimálbér 200, a szakmunkás minimálbér pedig 260 ezer forintra emelkedik – azaz most a legalacsonyabb fizetés lesz annyi, mint Gyurcsányék idején az átlagbér volt.

„Magyarországnak előre kell mennie, nem pedig hátra. Ezt szolgálják ezek az intézkedések is, amelyek valamilyen módon gyakorlatilag minden családot érintenek” – mondta, hozzátéve, hogy ha a baloldal és a régi emberei visszatérnek, akkor mindent elveszíthetünk, amit az elmúlt közel 12 évben elértünk.